Hopp til innhold

Ikke gjør dette mot klimaet!

Se for deg et hus som blir tatt av flom, bading i tiss og bæsj, kraftig vind som blåser en campingvogn over ende, skogbrann, og store hagl som knuser en bil. Alle er eksperimenter i denne helt nye serien for hele familien. Hver episode illustrerer reelle norske klimakatastrofer.

Ny klimaserie fra Newton.

Dennis Siva Lie er tilbake på skjermen med en helt ny klimaserie for hele familien.

Foto: NRK

«Ikke gjør dette mot klimaet» er en spektakulær underholdningsserie med et viktig budskap. Serien frontes av tenåringene Helle Kjøl-Johansen og Markus Rydningen Munkeby, og Newtons kjente programleder, Dennis Siva Lie. Målet er å forklare sammenhengen mellom små ting vi gjør i hverdagen og det globale klimaet.

I hver episode gjennomfører trioen ulike katastrofeeksperimenter, hvor vi som seere følger prosessen fra de begynnende forberedelsene til den store finalen. Underveis får vi mye humor, morsomme situasjoner, en god porsjon alvor og refleksjon, og ikke minst en spektakulær avslutning!

Med «Ikke gjør dette mot klimaet» ligger alt til rette for å lære mer om klimaet mens man underholdes. TV-serien gir gode råd og tips til hvordan slike katastrofer kan unngås, og hvordan barn og familier selv kan være med på å bidra til å bremse utviklingen

Ny klimaserie fra Newton.

Markus, Dennis og Helle undersøker hvorfor både verden og også vi her hjemme rammes av stadig flere flommer.

Foto: NRK

Egen klimalåt

Programlederne kommer også med en fengende låt med klimabudskapet: «Bry deg!». Klimasangen har verdenspremiere tirsdag 21. oktober i NRK TV og i NRK Super TV.

Dennis, Markus og Helle synger klimalåta.

Dennis, Markus og Helle besøker Haugesund for en siste innspillingsdag i begynnelsen av oktober. Dersom du er journalist og ønsker å dekke dette, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig Heidi Gjestad.