Informasjon fra NRK

Idrettsgalla 2019

Uke 1 NRK1 lørdag 5. januar kl. 19.55

For 18. år på rad er det klart for idrettens store festaften på nyåret. Nå skal Stavanger være vertsby for første gang. Nicolay Ramm og Tiril Sjåstad Christiansen leder direktesendingen på NRK1.

Idrettsgalla 2019

Nicolay Ramm og Tiril Sjåstad Christiansen er programledere under idrettens festaften i Stavanger.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Idrettsgallaen er denne gang lagt til DNB Arena, hjemmebanen til ischockeylaget Stavanger Oilers.

Håndball-EM, vinter-OL, Paralympics og friidretts-EM er bare noen av de sportslige høydepunktene vi kan se tilbake på i 2018. I løpet av den drøyt to timer lange sendingen skal det deles ut 12 priser til utøvere, lag, trenere og ildsjeler som har markert seg i året som gikk.

Mellom prisutdelingene får vi musikalske innslag fra et knippe artister. The September When og Stavangerkameratene opptrer på hjemmebane og får følge av poptvillingene Marcus & Martinus, Ulrikke Brandstorp fra Stjernekamp og den musikalske humoristen Jon Niklas Rønning.

Les også: Disse skal opptre på Idrettsgallaen

Debuterer som programleder

For første gang i Idrettsgallaens historie står en aktiv utøver på scenen som programleder. Fristilkjører og dobbelt X Games-vinner Tiril Sjåstad Christiansen (23) debuterer som programleder sammen med Nicolay Ramm (29). Han er sportsjournalist og programleder i NRK og er dessuten kjent som komiker både på TV-skjermen og på scenen.

Les også: Tiril Sjåstad Christiansen og Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen

Om Idrettsgallaen

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk.

Gallaen har vært arrangert i Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehammer) og 2014 (Oslo Spektrum). I 2019 er Stavanger arrangørby for første gang. Arrangementet vender tilbake til Hamar i 2020.

Under Idrettsgallaen 5. januar skal det deles ut priser i 11 kategorier samt en hederspris. Les om nominasjonene på idrettsforbunde.no

Les om de nominerte til Årets ildsjel

Akkreditering 5. januar

Akkrediteringsønsker fra journalister og fotografer til Idrettsgallaen i DNB Arena kan meldes til kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie, 951 00 299.

Les presseinvitasjon