Informasjon fra NRK

Idrettsgalla 2018

Uke 1 NRK1 lørdag 6. januar kl. 19.55

Norges idrettshelter skal nok en gang hedres på Idrettsgallaen på NRK1. Adam Douglas, Julie Bergan, DDE, Jon Niklas Rønning og Grease-ensemblet står på scenen under direktesendingen fra Hamar OL-Amfi.

Idrettsgalla 2018

Disse får du se og høre på Idrettsgallaen 2018. Øverst f.v. Adam Douglas, Julie Bergan, programlederne Atle Pettersen og Helene Olafsen. Nederst f.v. D.D.E., Jon Niklas Rønning samt "Grease"-paret Bjørnar Reime og Charlotte Brænna.

Foto: Montasje

Les også: Helene Olafsen og Atle Pettersen skal lede Idrettsgallaen

For 17. år på rad samles Idretts-Norge på den direktesendte gallaen for å hylle menneskene i og bak idretten. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er blant gjestene som kommer til Hamar for å ta del i feiringen.

I løpet av kvelden skal det deles ut idrettspriser i 11 kategorier samt en hederspris.

Pressemelding fra Idrettsforbundet: Her er nominasjonene til Idrettsgalla 2018

Les også: Årets ildsjel

Idrettsgalla 2018 sendes i to timelange bolker, med premiere på den nye, norske situasjonskomedien "Nesten voksen" i pausen kl. 20.55-21.20.

Idrettsgalla 2018

Helene Olafsen og Atle Pettersen skal lede Idrettsgallaen fra Hamar 6. januar.

Foto: Ole Kaland / NRK

Les også: Husk akkreditering til Idrettsgalla 2018

Artistene

  • Adam Douglas (36), artist og låtskriver som ble hele Norges yndling i høstens Stjernekamp, der han gikk helt til topps og ble kåret til Norges ultimate entertainer. Adam Douglas er fra Oklahoma i USA og har sine musikalske røtter i blues og soul. For ti år siden gjorde han nordmann av seg etter å ha møtt sin store kjærlighet på en vestlandsturné. I dag er de bosatt på Harestua på Hadeland.
  • Julie Bergan (23), sanger og låtskriver fra Skien, er en av Norges virkelige popkometer for tiden. Hun debuterte i 2012 og er siden blitt en av våre aller mest populære artister, ikke minst på grunn av sine solide liveopptredener. Singelen «Arigato» er hennes største hit og har for lengst rundet 70 millioner streaminger. I november slapp hun sin nyeste singel, «Incapable».
  • D.D.E. fra Namsos er med over halvannen million solgte plater blant Norges aller mest folkekjære artister. De startet opp i 1992 og har siden utgitt et 20-talls album. D.D.E. har i hele sin karriere vært blant landets mest populære liveband. Opptredenen på Hamar markerer slutten av bandets 25-års jubileumsturné.
  • Jon Niklas Rønning (38), komiker og tekstforfatter fra Oslo. Han er ikke minst kjent fra humorduoen Bye & Rønning, som har laget egne TV-humorserier og radioprogrammer på NRK og helaftens sceneforestillinger. Rønning kommer til Hamar for å fremføre sin vise om idrettsåret 2017.
  • «Grease» spilles for tiden for fulle på Chateau Neuf i Oslo med et stjernelag av skuespillere. Ensemblet kommer til Hamar for å severe et forrykende dansenummer fra den klassiske musikalen. I spissen for ensemblet står Bjørnar Reime og Charlotte Brænna som det ikoniske paret Sandy og Danny.

Om Idrettsgallaen

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk.

Gallaen har vært arrangert i Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehammer) og 2014 (Oslo Spektrum). I 2019 er det Stavanger som blir arrangørby.

HUSKER DU? Nicolay Ramms sketsj om toppidrettsbarnehagen tok Idrettsgallaen med storm i 2017: