Idrettsgalla 2016

Uke 1 NRK1 lørdag 9. januar kl. 19.55

Det er igjen tid for å hedre idrettsheltene våre med en stjernespekket helaften. Anne Rimmen leder hovedsendingen for femte gang, mens Nicolay Ramm debuterer som programleder for vorspielsendingen.

Idrettsgalla 2016 IDRETTSGALLA 2016

Programlederne Anne Rimmen og Nicolay André Ramm.

Foto: Jørn Veberg/NRK

Hele Idretts-Norge er samlet for å hylle sine helter i direktesendingen fra Håkons Hall på Lillehammer. Det blir delt ut priser i en rekke kategorier, blant annet Årets ildsjel og Årets navn.

Her er de nominerte til Idrettsgalla 2016

Kronprinsen til stede

I februar er det Ungdoms-OL på Lillehammer, noe Idrettsgallaen blir preget av. Blant annet er kronprins Haakon til stede som representant i hovedkomiteen for De olympiske vinterleker for ungdom i 2016.

Fest og musikk

Blant artistene som bidrar til festen, er Mo og Sirius som fremfører den offisielle Ungdoms-OL-låten, og populære Zara Larsson som synger mega-hiten «Lush Life». Dessuten opptrer Atle Pettersen, Maria Haukaas Mittet og Staut som dukker opp på scenen med en splitter ny låt.

Husorkesteret fra Stjernekamp sørger for feststemning: Det blir danseshow på scenen, og folk i salen oppfordres til å danse med.

Lillehammer hele dagen

Sportsentusiaster foran TV-skjermen kan lade opp til Idrettsgallaen fra tidlig om formiddagen 9. januar. NRK1s Vintersportstudio har nemlig rigget seg til på Lillehammer allerede fra kl 10, og holder på til Idrettsgallaens vorspielsending kl 1955, kun avbrutt av Dagsrevyen. Også Lottotrekningen sendes direkte fra Lillehammer denne dagen.