NRK Meny
Normal

I heisen med Dagfinn Lyngbø og Lars Monsen

NRK1 mandag 17. november kl 22.30

Hvem ville du stått fast i heisen med? Vi har invitert to personer til et TV-opptak. Ingen av dem vet hvem den andre er. På vei opp til studio møtes de i en heis som "tilfeldig" stopper mellom to etasjer. Den begynner å gå igjen først når de har besvart noen av livets store spørsmål.

I heisen med Dagfinn Lyngbø og Lars Monsen

Dagfinn Lyngbø og Lars Monsen samtaler om livets store spørsmål i serien 'I heisen med'.

Foto: NRK

Vanligvis er det beklemmende stille inne i en heis, men i denne serien går praten, og den går dypt – i en fascinerende ramme og på en underholdende måte.

Ulikt de fleste talkshow ser vi aldri noen programleder. En stemme fra høyttaleren stiller spørsmål underveis, noe som bringer samtalen videre.

Inne i heisen er det på forhånd montert skjulte kamera bak et speil som dekker hele den ene sideveggen. Gjestene glemmer fort at det er opptak; for dem oppleves det som om heisen virkelig står fast mellom to etasjer til tross for at de vet at dette er arrangert.

Her er ingen fare for å bli distrahert av utenforstående ting, og det oppstår en ideell ramme for den dype, eksistensielle samtalen.

Og vi som ser på, får del i en unik opplevelse.

Første par ut er Dagfinn Lyngbø og Lars Monsen. Neste uke møtes Erik Poppe og Jon Niklas Rønning, så Mari Boine og Alex Rosén. I siste program er det Geir Lippestad og Torstein Lerhol som samtaler.