Hvem tror du at du er, sesong 3 (samlesak)

NRK1 1. januar - 15. februar

Tredje sesong av «Hvem tror du at du er?» er godt i gang. Her følger en beskrivelse av de åtte personene som gjennom slektsgransking skal finne ut mer om familiene sine. Underveis blir de bedre kjent med Norges historie – og seg selv.

Hvem tror du at du er?

Mona Levin er en av åtte kjente personer som leter etter sine forfedre i sesong 3 av 'Hvem tror du at du er?'

Foto: Monster As

15. februar kl 20.15 (8:8):

Låtskriver og vokalist Kari Bremnes
En dag på begynnelsen av 1900-tallet forlater Kari Bremnes’ morfar sitt barndomshjem sammen med sin familie, for aldri å vende tilbake. Kari vil vite hvorfor, og på sin reise blir hun kjent med sin oldefar og oldemor, to helt spesielle personligheter.

Familiehistorien som nøstes frem, gjør sterkt inntrykk på Kari, og ikke alt hun finner ut om sine forfedre gjør henne like stolt.

Hvem tror du at du er? Sesong 3

Kari Bremnes

Foto: Monster As

8. februar kl 20.15 (7:8):

Musiker Odd Nordstoga
Odds kjære mormor hadde en mørk side, noe som gjør Odd Nordstoga nysgjerrig på sin kunstneriske morsslekt. Nye opplysninger fører ham inn i hans spennende oldeforeldres liv, og tar ham med på en opplevelsesrik ferd langt utenfor Norges grenser. Underveis får han gjenoppleve sine forfedres turbulente liv, og Odd får ny forståelse av sin mormors komplekse person.

Hvem tror du at du er? sesong 3

Odd Nordstoga

Foto: Monster As

Søndag 1. februar kl 20.15 (6:8):

Idrettsutøver Birgit Skarstein
Idrettsutøver Birgit Skarstein har fått føle på kroppen hvor viktig det er å ha en familie som støtter opp og er der for en. Nettopp dette blir Birgits motivasjon for å lære Skarstein-slekten bedre å kjenne.

Det er en gård i Olden med røtter tilbake til 1600 tallet, som er utgangspunkt for Birgits slektsjakt. I reisen bakover i tid oppdager hun ikke bare en svært kreativ og handlekraftig tippoldefar. Hun får også tilgang til sin oldefars dagbok, en dagbok som fører henne ut av landet - og til en grusom endestasjon ingen i familien hennes før har hørt om. Ikke minst Birgits egen far blir overrasket.

Hvem tror du at du er? Sesong 3

Birgit Skarstein

Foto: Monster As

Søndag 25. januar kl 20.15 (5:8)

Artist og skuespiller Mia Gundersen

Hele sitt liv har Mia Gundersen lært å holde på familiehemmeligheter. I dag lever hun selv etter et annet prinsipp: At sannheten alltid skal frem og ut i lyset.

På morssiden er det mye som ikke har blitt snakket om. Spesielt er det en person i Mias nære familie hun aldri ble ordentlig kjent med; hennes egen morfar. Nå er det på tide å få svar på alle spørsmålene som omkranser ham.

Hvilken mørk skygge var det som hvilte over hans person? Hvorfor delte han ikke sin livshistorie med noen?

Etter hvert som Mia nøster i fortiden,m finner hun ut at hennes morfar bar på en stor og mørk hemmelighet som ingen i familien har visst noe om.

Hvem tror du at du er? Sesong 3

Mia Gundersen

Foto: Monster As

Søndag 18. januar kl 20.15 (4:8):

Journalist og forfatter Mona Levin
Store deler av journalist og forfatter Mona Levins slekt forsvant under krigen, og nå vil hun prøve å finne ut av hvem de var. Det blir en reise som vekker svært sterke følelser, følelser Mona ikke før har kjent på.

Mona begynner sin jakt på familiemedlemmer hos sin søster, og dette blir starten på en oppdagelsesferd i sin egen families og i den jødiske arv. Etter hvert som Mona dukker ned i sin fars slekt, ruller den ene oppskakende historien etter den andre opp.

Hvem tror du at du er? Sesong 3

Mona Levin

Foto: Monster As

Søndag 11. januar kl 20.15 (3:8):

Visesanger Halvdan Sivertsen
Det er Halvdan Sivertsens tipp-tippoldefars delaktighet i et katastrofalt politisk drama som får visesangeren til å ville grave i fortiden.

Hvordan kan det ha seg at hans forfader var involvert i et av Norges største diplomatiske nederlag? Og stemmer de utrolige ryktene om tipp-tippoldefaren?

Halvdan legger ut på en oppdagelsesreise i håp om endelig å finne sannheten. Han blir ført ut av landet og møter på store overraskelser.

Hvem tror du at du er? Sesong 3

Halvdan Sivertsen

Foto: Monster As

Søndag 4. januar kl 19.55 (2:8):

Programleder Jon Almaas
I følge programleder Jon Almaas er mennene i familien av den tause sorten. Lite er blitt fortalt om hva som skjuler seg bakover i slekten, og Jon har derfor ingen anelse om hvem hans forfedre var. Det vil han gjøre noe med.

Etter hvert som Jon nøster i fortiden, kommer nye og sjokkerende avsløringer til overflaten - og han blir vitne til at flere av mennene bakover i Almaas-slekten gjør livsvalg det er vanskelig å forstå og akseptere.

Kan forfedrenes handlinger forsvares? Og vil Jon ved reisens slutt kunne forsone seg med sin tippoldefars livsvalg?

Hvem tror du at du er? Sesong 3

Jon Almaas

Foto: Monster As

Torsdag 1. januar kl 21.45:

Advokat Geir Lippestad
Advokat Geir Lippestad forsker i sin slekt på farssiden. I sin søken bakover i familiehistorien finner han menn med svært sterke meninger og som overraskende har slående likheter med ham selv.

Samtidig blir det uunngåelig for Geir å ikke konfrontere ryktene om sin påståtte slektning i Quisling-regjeringen. Stemmer virkelig disse ryktene?

Hvem tror du at du er? Sesong 3

Geir Lippestad

Foto: Monster As