NRK Meny
Normal

Hva har du i bagasjen, Markus? Sesong 3 (5:6)

Uke 40 NRK1 mandag 29. september kl. 20.15

Markus Bailey er kjent som sprudlende barne-TV-onkel på NRK, men i kulissene har ikke familielivet alltid vært en lek. Nå drar Markus til USA for å møte sin far og besteforeldre, og for å få svar på vanskelige spørsmål fra fortiden.

Hva har du i bagasjen, Markus?

Markus Bailey (t.h) er hele Norges barne-TV-onkel. I kveld tar Noman Mubashir ham med seg til USA.

Foto: NRK

Markus Bailey er hele Norges barne-TV-onkel. 21-åringen har amerikansk far og norsk mor. De møtte hverandre på tidlig 90-tall da Cecilie var au pair i Washington DC. Cecilie og Arthur giftet seg tidlig, og året etter kom Markus til verden. Men ekteskapet varte ikke lenge. Markus ble boende i Norge med sin mor, mens Arthur flyttet tilbake til USA.

Kompliserte familieforhold
Markus har alltid holdt kontakten med både far og farmor Linda i Washington, men farfar John har han aldri møtt. Grunnen er at besteforeldrene tidlig skilte lag, og farfar flyttet etter hvert til Huntsville i Alabama med ny kone og barn.

Arthur har lenge vært bitter på faren sin, og dermed har Markus aldri fått vite sannheten. John ble veldig glad da Noman Mubashir og hans team fra NRK tok kontakt, og han ville gjerne møte sitt ukjente barnebarn fra Norge. Markus ble tatt godt imot av farfar, hans kone Dolores, deres barn og barnebarn. De spiller basketball sammen og besøker kirken der John er aktiv medlem.

Vanskelig fortid
I løpet av oppholdet får Markus svar på mange av de vanskelige spørsmålene fra fortiden. Farfar innrømmer at han ikke har vært flink til å ta kontakt med sønnen, men sier at han elsker ham og håper han vil komme på besøk til Huntsville, og John ønsker at Markus påtar seg oppgaven som en megler mellom dem. Markus på sin side håper at pappa Arhur og farfar en dag blir venner igjen, men for at det skal være mulig, må farfar strekke ut hånden ekstra langt.


Om serien

Seks norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine. Marco Elsafadi får et rørende møte med familien i flyktningeleiren i Libanon der han ble født, proffdanser Elena Bokoreva Wiulsrud oppsøker sin mor og sin fortid med en voldelig og alkoholisert, nå avdød, far i Russland, og politiker Sandra Borch møter igjen sin pappa for første gang siden hun var to år og blir kjent med sine to småsøsken i Panama. Værmelder Desta Marie Beeder går i fotsporene til sin sterke bestemor og møter familie i Etiopia, programleder Yasmin Syed finner igjen sin fars bortgjemte gravsted og lærer om sine røtter sammen med datteren i Guyana i Sør-Amerika, og NRK Supers Markus reiser til sørstatene i USA og oppsøker sin far og sine besteforeldre.