Hopp til innhold

Husdrømmer (1:8)

Uke 27 NRK1 onsdag 2. juli kl. 19.30

Hvordan er det å realisere den store husdrømmen? Hvilke utfordringer står man overfor, og hvordan blir hverdagen og relasjonene påvirket?

Husdrømmer

Pernilla Monsson Colt og arkitekt Gert Wingårdh følger familier som realiserer boligdrømmene sine. Prosjektene byr på både personlige og tekniske utfordringer.

Foto: MAN / MATTIAS ANKRAH

I åtte program følger vi åtte drømmeprosjekter fra begynnelse til slutt.

Pernilla Månsson Colt følger tett på familiene som skal realisere boligdrømmene sine. Arkitekt Gert Wingårdh viser fram boligene. Vi får blant annet se flotte villaer, loftsleiligheter, nybygg og oppussingsobjekter.

I det første programmet blir vi med til Malevik sør for Gøteborg. Der møter vi Tommy, Frederica og deres to barn. Tommy er snekker og skal gjøre mye av byggearbeidet selv. Frederica jobber med interiør.

Hollywood i Malevik

Paret har en gang tidligere bygget drømmehuset sitt, og ikke latt seg avskrekke av det. Denne gangen vil de bygge mer i Hollywood-stil, enda større og mer luksuriøst. Huset skal bli 600 kvadratmeter stort og inneholde ti rom. De to barna får hver sin "leilighet".

Men kan man få et hus med sjel når man bygger så stort? Og hvordan skaper man en ny drøm når drømmen allerede er realisert?

Det er duket for store utfordringer, vanskelige beslutninger og sterke følelser.