NRK Meny
Normal

Hotell Halcyon (1:8) - premiere!

Uke 7 NRK1 søndag 19. februar kl 21.25

Et epokedrama i beste britiske tradisjon inntar NRK1 på søndagskveldene. I «Hotell Halcyon» skal vi til et luksushotell i London under 2. verdenskrig.

Hotell Halcyon

Vi følger eiere, ansatte og gjester på luksushotellet The Halcyon i London på 40-tallet. F.v. Sonny Sullivan (Sope Dirisu), Lady Priscilla Hamilton (Olivia Williams), Betsey Day (Kara Tointon), Richard Garland (Steven Mackintosh), Joe O'Hara (Matt Ryan), Freddie Hamilton (Jamie Blackley) og Emma Garland (Hermione Corfield).

Foto: Sony Pictures

«Hotell Halcyon» er sammenlignet med serier som «Herskap og tjenere» og «Downton Abbey». Her følger vi eiere, gjester og ansatte på The Halcyon, et femstjerners hotell i den britiske hovedstaden.

Året er 1940, Europa er i brann og tyske bomber faller over London. Også på hotell Halcyon er fremtiden uviss for alle. Tradisjoner og relasjoner er i endring.

«Hotell Halcyon» hadde premiere på ITV 2. januar 2017. Serien er produsert av Left Bank Pictures, kjent blant annet for TV-serien «The Crown».

Persongalleriet

Lord Lawrence Hamilton (Alex Jennings) er hotellets mektige eier. Han er notorisk utro mot sin kone, Priscilla (Olivia Williams). Sammen har de to sønner, tvillingene Freddie (Jamie Blackley) og Toby (Edward Bluemel). Freddie er stridspilot i RAF og farens store stolthet. Toby har alltid levd i skyggen av sin fire minutter eldre bror. Han er forsker i Oxford, noe hans far betrakter som et lite ærerikt yrke.

Hotellsjefen Richard Garland (Steven Mackintosh) bor på Halcyon sammen med sin datter, Emma (Hermione Corfield). Hun er vokst opp på hotellet og kjenner familien Hamilton ut og inn. Like fullt blir hun betraktet som en lykkejeger av lady Hamilton, som særlig misliker Freddies interesse for Emma.

Emmas beste venninne er Betsey Day (Kara Tointon), vokalisten i hotellets husband. Mange menn har et godt øye til henne, deriblant bandlederen Sonny Sullivan (Sope Dirisu).

Nok en viktig person på hotellet er den amerikanske journalisten Joe O’Hara (Matt Ryan). Han er i Storbritannia for å rapportere hjem om krigen og det politiske spillet som pågår i hovedstaden.

Hotell Halcyon

The Halcyons husband, Sonny Sullivan Band med vokalisten Betsey Day (Kara Tointon).

Foto: Des Willie / Sony Pictures International

Episode 1

Lord Hamilton er vert for et hemmelig møte som interesserer en amerikansk gjest. Samtidig må hotellsjefen Richard prøve å avverge en skandale når lady Hamilton kommer hjem en dag tidligere enn forventet.