Hotell Halcyon - nytt britisk epokedrama

«Hotell Halcyon» er omtalt som redningen for alle som elsker «Downton Abbey». Nå kommer serien på NRK1 på søndager.

Hotell Halcyon

På hotell Halcyon fortsetter festen mens krigen raser i Europa. Betsey Day (Kara Tointon) er vokalisten i hotellets husband.

Foto: Des Willie / ITV/Sony Pictures Television

«En berusende miks av politiske intriger, glamour og klassekamp», skrev en anmelder da det påkostede kostymedramaet hadde premiere på ITV på nyåret. I åtte episoder følger vi eiere, gjester og ansatte ved luksushotellet The Halcyon i London begynnelsen av 2. verdenskrig.

Mens bombene faller over hovedstaden, fortsetter festen på Hotell Halcyon med storband, dans, drikking og flørting. Dette er stedet der rikinger og aristokrater møtes, mens staben gjør alt de kan for å behage gjestene.

Hotell Halcyon

The Halcyon er et femstjerners hotell i London.

Foto: Des Willie / Sony Pictures

Hotell Halcyon er det britiske klassesamfunnet i miniatyr, med en uoverstigelig kløft mellom herskap og tjenere, Like fullt er livene deres tett sammenvevd og avhengigheten gjensidig.

«Hotell Halcyon» sendes på NRK1 fra søndag 11. februar kl 21.25 og på NRK TV (nett/mobil).

Se serien her:

Premiere! Br. dramaserie. Hotell Halcyon er et luksuriøst hotell i London under andre verdenskrig. Hotellets eier, lord Hamilton, holder et hemmelig møte som vekker interessen til en amerikansk gjest. Samtidig må hotellsjef Richard Garland håndtere lady Hamilton, som dukket opp en dag tidligere enn forventet. Skandale er i ferd med å ramme hotellet. Med: Jamie Blackley, Hermione Corfield, Edward Bluemel mfl. (1:8)

Hvem er hvem i «Hotell Halcyon»

Lord Richard Hamilton (Alex Jennings)

Hotell Halcyon

Lord Hamilton eier Halcyon hotell. I rollen ser vi Alex Jennings, som spilte Lord Winsdor i "The Crown" og kong Leopold i "Victoria".

Foto: Des Willie / Sony Pictures

Lord Hamilton eier Halcyon og bruker hotellet som base både for amorøse og politiske krumspring. Men skandalen truer når hans siste sidesprang er i ferd med å avsløres, samtidig som media får nyss om hans lefling med Hitler-vennlige krefter,

Lady Priscilla Hamilton (Olivia Williams)

Hotell Halcyon

Lady Priscilla Hamilton (Olivia Williams).

Foto: Des Willie / Sony Pictures

Den snobbete lady Hamilton får problemer med å holde fasaden når omfanget av ektemannens utroskap kommer for en dag. Men under raseriet og ydmykelsen ligger en stor sorg over kjærligheten som forsvant.

Richard Garland (Stephen Mackintosh)

Hotell Halcyon

Richard Garland (Stephen Mackintosh, foran) har en finger med i det meste som skjer på hotellet.

Foto: Sony Pictures

Hotellets daglige leder er en mester på å ordne opp i det stille. Han er hotellets motor, som holder på hemmeligheter og sørger for at alt går rundt. Garland er villig til å gå svært langt for å beskytte hotell Halcyon. Han er enkemann og tett knyttet til datteren Emma.

Emma Garland (Hermione Corfield)

Hotell Halcyon

Emma Garland (Hermione Corfield) er oppvokst på hotell Halcyon.

Foto: Des Willie / Sony Pictures

Hotellsjefens unge datter jobber som resepsjonist på Halcyon. Hun er målbevisst og dyktig, med en sterk rettferdighetssans. Til tross for statusforskjellene har hun et nært forhold til Freddie, hotellets arving.

Freddie Hamilton (Jamie Blackley)

Hotell Halcyon

Freddie Hamilton (Jamie Blackley) er arving til hotellet og adelstittelen.

Foto: Des Willie / Sony Pictures

Freddie ble født fire minutter før tvillingbroren Toby og er dermed arving til adelstittelen og hotellet. Han er farens øyensten og kamppilot i det britiske flyvåpenet.

Toby Hamilton (Edward Bluemel)

Hotell Halcyon

Akademikeren Toby Hamilton (Edward Bluemel) har levd med sin fars forakt hele livet.

Foto: Des Willie / Sony Pictures

Toby har levd hele livet i skyggen av tvillingbroren Freddie. Han er smart og talentfull med en lovende akademisk karriere. Men mangelen på kjærlighet og respekt fra faren har gjort ham bitter.

Betsey Day (Kara Tointon)

Hotell Halcyon

Betsey Day (Kara Tointon) er hotellets faste sangerinne.

Foto: Des Willie / Sony Pictures

Vokalisten i hotellets husband er en glamorøs partyjente, og samtidig tøff og jordnær. Hun er Emmas beste venninne og har også god kjemi med bandlederen Sonny.

Joe O'Hara (Matt Ryan)

Hotell Halcyon

Den amerikanske radioreporteren Joe O'Hara (Matt Ryan).

Foto: Des Willie / Sony Pictures

Den amerikanske radioreporteren kommer til Storbritannia i begynnelsen av krigen i Europa og tar inn på hotell Halcyon. Her oppdager han snart at det foregår et politisk spill på hotellet som det er verdt å se nærmere på.