Hotell Adlon (1:3)

UKE 25 NRK1 mandag 16. juni kl. 21.30

Et historisk drama sentrert rundt luksushotellet Adlon i Berlin. Vi følger to familier som er tett knyttet sammen gjennom fire generasjoner.

"Hotel Adlon" 2012/ moovie - the art of entertainment

Den tysk-amerikanske kjærlighetshistorien til Louis Adlon (Heino Ferch), barnebarnet til grunnleggeren av Hotell Adlon, og hans kone Hedda Adlon (Marie Bäumer) fikk i sin tid internasjonal oppmerksomhet.

Foto: Beta Film GmbH

Dette er historien om en drøm som ble virkelighet. Hotell Adlon sto ferdig i 1907 og ble raskt et av de mest kjente hotellene i Europa. Konger, keisere og andre celebre gjester har bodd på hotellet gjennom årene.

Familiesagaen er basert på virkelige hendelser fra hotellets 90 første år. Hotellet fungerte som sykehus i april 1945, men ble nesten totalskadd i brann 3. mai samme år. En gjenstående fløy ble benyttet som hotell frem til 1984, men det nåværende hotellet ble åpnet i 1997 og er bygget opp etter originalen.

Miniserien følger både den virkelige familien Adlon og en fiktiv familie og speiler tidsspennet fra 1904 til 1997. Idet Sonja Schadt blir født i 1904, har hennes fremtidige gudfar, Lorenz Adlon, akkurat fått byggetillatelse til et luksushotell.

Hotellet blir et av verdens mest forseggjorte, men det bringer ikke bare lykke til familien Adlon.

De tre episodene sendes fortløpende samme uke på NRK1.