NRK Meny
Normal

Hjerteløs (1:5)

Uke 23 NRK3 onsdag 4 juni kl 21:55

I denne danske dramaserien smelter nåtid og fortid, virkelighet og fantasi, og ikke minst liv og død, sammen i en overnaturlig og dramatisk fortelling. Velkommen til kostskolen Ottomannsgaard, og til en serie helt utenom det vanlige! Og allerede fra 26. mai er "Hjerteløs" tilgjengelig på NRK nett-tv.

Hjerteløs

Sofie (Julie Zangenberg) bærer på en mørk hemmelighet sammen med sin bror Sebastian. For å leve, må de suge livskraft fra andre mennesker. Sammen søker de svar på hvorfor de er som de er på kostskolen Ottomannsgaard.

Foto: Tordenfilm /Frithjof Film

Søskenparet Sofie og Sebastian bærer på en mørk hemmelighet: For å holde seg i live, er de nødt til å suge livskraft ut av andre mennesker. Stopper de ikke i tide, vil offeret deres brenne opp.

Søsknene leter etter svar på hvorfor de er som de er, og deres søken leder dem til den dystre og tradisjonsbundne kostskolen Ottomansgaard. Samtidig ønsker de å leve som vanlige ungdommer, noe som slett ikke er enkelt.

Skolen styres av den strenge rektoren Just, men det er alfahannen og overprefekten Ditlev som har full og nådeløs kontroll på tenåringene. Både Just, Ditlev og de andre lærerne merker fort at Sofie og Sebastian ikke er som de andre elevene.

Mørke hemmeligheter

Sofie og Sebastian er ikke de eneste med mørke hemmeligheter på Ottomannsgaard. Underveis lekker en bekmørk og gammel historie ut, en historie som går helt tilbake til år 1666, og som handler om synd og tilgivelse, liv og død, kjærlighet og mystiske krefter.

Historien kan gi det svaret de to søsknene så desperat leter etter.

Serien er på i alt fem episoder. Første og andre episode sendes onsdag 4. juni, tredje episode torsdag 5. juni, fjerde episode kommer tirsdag 10. juni og femte episoder onsdag 11. juni.