Hjernekamp (1:6)

UKE 46 NRK1 torsdag 13. november kl. 19.45

Programleder Solveig Hareide jakter på den smarteste av de smarte. Hun har samlet seks deltakere som konkurrerer for å finne ut hvem som har den komplette hjerne. Deres evner innen blant annet logikk, hukommelse, motorikk og sosiale ferdigheter blir testet.

Hjernekamp

Solveig Hareide er programleder for Hjernekamp.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Stokkøya i Sør-Trøndelag er arena når det skal kjempes med hodet. Den komplette hjerne må ha god hukommelse, tenke logisk, holde styr på sansene sine og holde hodet kaldt under press. Gode samarbeidsevner, kreativitet og teknisk teft vil også komme godt med.

Alt dette blir deltakerne testet i når de må ut i øvelser som innebærer å finne fram i blinde, kjenne igjen ansiktet på 25 soldater, løse oppgaver med opp-ned-briller og løse IQ-nøtter på en planke fire meter ut fra bryggekanten.

Alle deltakerne er med til og med nest siste program, da går de tre beste videre til semifinale før den store finaleduellen til slutt.

Verdensmester i hukommelse, Jonas Von Essen, lærer oss å huske bedre, mens psykologiprofessor Richard Wiseman er med for å fortelle om hjernen på sin måte.