NRK Meny
Normal

Historisk moro med Linda Eide og Sjur Hjeltnes

Uke 1 NRK1 lørdag 3. januar kl. 21.40

Bli med Linda Eide og Sjur Hjeltnes på en forrykende reise i norgeshistorien i deres suksessforestilling "200 år på to timar".

Historisk moro med Linda Eide og Sjur Hjeltnes
Foto: Thor Brødreskift

Fra scenen på Logen i Bergen gir Linda Eide og musiker Sjur Hjeltnes deg en humoristisk og musikalsk forestilling. Med utgangspunkt i grunnlovsjubileet kommer humorduoen med sin høyst alternative fremstilling av norgeshistorien. Vi kan vente oss mye gøy i god Linda Eide-ånd, med musikalske krumspring fra Sjur Hjeltnes. Her blir det alt fra Grieg til Grand Prix.

Programmet er en overføring av suksessforestillingen "200 år på to timar" uten pause. Etter premieren under Festspillene i Bergen i mai har de to spilt for fulle hus på en rekke scener i Norge.

Eide og Hjeltnes kaller forestillingen en musikalsk særoppgave der de to lager en personlig og alternativ historieskriving med digresjoner og sidespor til den offisielle norske historien.

Linda og Sjur
Den allsidige journalisten og forfatteren Linda Eide har vunnet både journalistpriser og radio- og TV-priser. I 2012 mottok hun Gullruten for beste kvinnelige programleder for NRK-serien "Norsk attraksjon".

Vossingen, og Linda Eides sambygding, Sjur Hjeltnes, har vært kapellmester på scener over hele landet og har samarbeidet med en rekke komikere i årenes løp. Han har også mottatt Komiprisen.