Informasjon fra NRK

Hinterland (sesong 3, 1:4)

Uke 18 NRK1 fredag 5. mai kl 21.45

Den walisiske etterforskeren starter psykisk helt på bunnen i tredje sesong av krimserien «Hinterland».

Mann foran knust speil

Hinterland er klassisk krim fra Wales. Her ser vi Richard Harrington som kriminaletterforsker Tom Mathias.

Foto: Adrian Rogers / All3Media

Hovedpersonen i krimserien «Hinterland» er kriminaletterforsker Tom Mathias (Richard Harrington) som flytter tilbake Aberystwyth i Wales etter ti år i London Met, som er polititjenesten i Stor-London. Han er en mann med indre demoner i form av diagnosen manisk-depressiv, og han avdekker mørke hemmeligheter i vakre Wales, sammen med sitt team.

Da serien startet på BBC i 2014, var det den første BBC-serien noensinne med både engelsk og walisisk dialog. Serien spilles inn på begge språk.

Mann med armer i kors og kvinne foran sjark

Richard Harrington som kriminaletterforsker Tom Mathias og Mali Harries som førstebetjent Mared Rhys.

Foto: All3Media

Første episode

I første episode blir presten Elwyn Jones myrdet. Igjen sitter familien og menigheten i det lille lokalsamfunnet i fjellene. Presten var godt likt, men det viser seg snart at han også hadde sine problemer.

Førstebetjent Mared Rhys (Mali Harries) etterforsker saken sammen med Tom Mathias, som bare så vidt har kommet seg etter å ha blitt overfalt i sitt eget hjem.

Her kan du se Hinterland fra 5. mai kl.21.44:

Sesongpremiere! Walisisk krimserie. Presten Elwyn Jones blir myrdet og igjen sitter familien og menigheten i det lille lokalsamfunnet i fjellene. Presten var godt likt, men det viser seg snart at han også hadde sine problemer. Mared Rhys etterforsker saken sammen med Tom Mathias, som bare så vidt har kommet seg etter å ha blitt overfalt i sitt eget hjem. Med: Richard Harrington, Mali Harries, Alex Harries mfl. Sesong 3 (1:4)