NRK Meny
Normal

Hinterland (1:4)

Uke 15 NRK1 fredag 11. april kl 21.30

En briljant, men plaget kriminaletterforsker legger livet i London bak seg og flytter til landsbygda. Den første av to påskekrimserier på NRK1, «Hinterland», tar oss til det spektakulære kystlandskapet i Wales.

Hinterland

Kriminalsjef Tom Mathias (Richard Harrington, foran) og hans team, f.v. Mared Rhys (Mali Harries), Lloyd Ellis (Alex Harries) og Sian Owens (Hannah Daniel).

Foto: Keith Morris / All3 Media

Den kritikerroste BBC-serien «Hinterland» er sammenlignet både med såkalt Nordic Noir-krim og serier som «Broadchurch» og «The Fall». Handlingen er lagt til landsbygda utenfor universitetsbyen Aberystwyth. På isolerte gårder og i lukkede landsbysamfunn skjuler det seg mørke hemmeligheter.

Hit kommer Tom Mathias som kriminalsjef etter å ha brutt opp fra London og et havarert ekteskap. Han flytter inn i en husvogn og har knapt rukket å pakke ut før han blir utkalt til et åsted. Blodige spor er funnet i en hytte i de forblåste sanddynene. Snart finner han innehaveren, en kvinne i 60-årene, død i bunnen av en ravine.

Hinterland

Kriminalettersjef Tom Mathias (Richard Harrington) på en løpetur langs kysten. Det walisiske landskapet er framtredende i serien 'Hinterland'.

Foto: Keith Morris / All3 Media

Slagkraftig team

Hinterland

Kriminalsjef Tom Mathias (Richard Harrington) og hans makker, overbetjent Mared Rhys (Mali Harries).

Foto: Keith Morris / All3 Media

Mathias’ kollega, overbetjent Mared Rhys, er en intelligent og sammensatt kvinne med sine egne demoner å slåss med. Sammen danner de to snart et slagkraftig team. Med på laget er også den unge konstabelen Lloyd Ellis og den ærgjerrige politibetjenten Sian Owens.

Hver av de fire episodene er på halvannen time med avsluttede historier. Serien sendes fredag og søndag i palmehelgen samt tirsdag og onsdag i påskeuka – altså 11., 13., 15. og 16. april.