Helene sjekker inn, sesong 3, episode 1

Uke 47 NRK1 onsdag 21. november kl. 21.20. Første episode publiseres i NRK TV kl. 06.00.

Programleder Helene Sandvig sjekker inn på fire nye institusjoner denne høsten. Hun opplever blant annet hvor skjørt et nytt liv kan være på nyfødt intensiv, og hun treffer mennesker i livets siste fase på hospice.

Helene sjekker inn

«Helene sjekker inn» er klar med nye, gripende møter i sesong tre. Her med Hospice Lovisenberg i bakgrunnen.

Foto: Anders Leines / NRK

I første episode blir vi med Helene til nyfødtintensiven på St. Olavs hospital i Trondheim. På denne avdelingen behandles syke spedbarn fra store deler av landet. Avdelingen gir livreddende behandling til nyfødte som trenger akutt hjelp, og til for tidlig fødte.

Helene treffer foreldre som må stå i en fortvilet situasjon når de ikke engang vet om de får med seg sitt lille barn hjem.

Helene sjkker inn på nyfødt intensiv

Helene skal bo med ansatte og pasienter ved nyfødtintensiven på St. Olavs hospital i fem dager.

Foto: Anders Leines / NRK

I episode to treffer Helene tre innsatte som soner åpent i Ravneberget fengsel, et kvinnefengsel i Sarpsborg. Gjennom fem døgn her utfordres forestillingene hennes om hvem som havner bak murene. De er veldig ulike, men har én ting til felles: skammen over å være der.

Helene får kjenne på hvor vanskelig det kan være å kommunisere uten ord når hun i tredje episode bor fem døgn på et avlastningshjem for barn med fysiske og psykiske utviklingshemminger.

I fjerde episode følger Helene kreftsyke mennesker på hospice, som er en avdeling som gir lindrende pleie til mennesker som har kort tid igjen å leve. Der får hun utfordret noen av tankene sine om døden, og hun får oppleve den på nært hold når hun følger en av pasientene som dør.