Informasjon fra NRK

Helene sjekker inn, sesong 2 (1:5) - Premiere!

Uke 45 NRK1 mandag 6. november kl. 21.30

Helene Sandvig er tilbake med sterke møter med noen av dem som lever på siden av samfunnet. Hun får kjenne på ubehaget når hun flytter inn på fem nye institusjoner i vinter, men får også positive opplevelser som overrasker henne. Vi følger henne til Blakstad sykehus, Politiets utlendingsinternat på Trandum, Sunnaas sykehus og Trasoppklinikken.

Helene Sandvig, NRK, Helene sjekker inn, Blakstad

Helene flytter inn sammen med ansatte og pasienter på lukket akuttpsykiatrisk enhet ved Blakstad sykehus.

Foto: Anders Leines / NRK

Programleder Helene Sandvig tar med sine forestillinger om tvang og beltelegging når hun i første program flytter inn på en lukket akuttpsykiatrisk enhet ved Blakstad sykehus. Nå skal hun få se og høre om hvordan hverdagen egentlig er i psykiatrien.

Hun følger Solveig, som utfordrer Helene og får henne til å innse at hvem som helst kan havne på en akuttpsykiatrisk avdeling, og Lene som vil bli frisk, men kjemper mot seg selv for å få det til.

Midt på natten skjer en akutt innleggelse, og Helene får et glimt av hvordan livet kan være når alt virker så mørkt at du trenger hjelp til å overleve.

I program to sjekker Helene inn på Politiets utlendingsinternat på Trandum, og hun er nervøs og spent på hvordan det er å bo og jobbe et sted hvor folk ikke har lovlig oppholdstillatelse, og venter på å bli tvangsutsendt fra Norge.

På Trandum møter hun blant andre Moudi som kom til Norge med mammaen og søsknene sine fra Libanon som 14-åring. Nå skal han sendes ut av landet.

Moudi, Trandum

Moudi er en av 220 innsatte på Trandum. Han er 18 år gammel og har fått endelig avslag på asylsøknaden sin.

Foto: Anders Leines / NRK

Helene sjekker også inn på Sunnaas sykehus og Trasoppklinikken for alkoholavhengige.

I det femte og siste programmet i sesong 2 besøker Helene Modum Bad, der hun treffer mennesker som får behandling av angst. Priogrammet sendes først i 2018.