Hopp til innhold
Info fra NRK

Hele historien: Serie­morderen Arnfinn Nesset

Arnfinn Nesset ble i 1983 dømt til lovens strengeste straff for 22 overlagte drap. Nå har Jon Gelius fått ham i tale for første gang på 40 år.

Seriebilde for Hele Historien: Seriemorderen Arnfinn Nesset. Bilde av Arfninn Nesset fra rettsaken i 1983 med hodetelefoner og briller.

Jon Gelius står bak podkasten Hele historien: Seriemorderen Arnfinn Nesset

Foto: NRK

Jon Gelius møtte Arnfinn Nesset i fengselet i 1985, som ung journaliststudent. 40 år senere får han etablert kontakt på ny. Nesset har nektet hele veien å snakke om saken i offentligheten – frem til nå.

Det hele har blitt til en podkastserie på fire episoder, som også inkluderer en rekke andre sentrale kilder. Podkasten er tilgjengelig på NRK Radio fra 19. juni 2024.

Arnfinn Nesset ble idømt en straff på 21 års fengsel, med 10 års sikring i 1983. I fengslet var han en mønsterfange, og han har levd et tilbaketrukket liv etter at han slapp ut i 2004. Nå er han blitt en skrøpelig gammel mann. Men han er klar i hodet. Og han vil fortelle sin versjon av saken. Han mener den må tas opp igjen. Og som religiøs mann er han trygg på at Gud vet hva som har skjedd. Han frykter ikke dommens dag.

Hør alle episodene her:

Hele historien

«Hele historien» er en av NRKs mest populære podkaster. Siden starten i 2018 er det publisert rundt 200 episoder og podkasten har vunnet flere priser.

Hele historien: Seriemorderen Arnfinn Nesset er Jon Gelius sin første podkastdokumentar. Han har i mange år vært en profilert nyhetsreporter og programleder i Dagsrevyen. Podkastserien er i 4 deler.

Del 1: Bestyreren med sprøyta

På sykehjemmet dør pasientene uventet, én etter én. Flere ansatte reagerer på oppførselen til bestyreren, som ofte er i nærheten når noen dør.

 Del 2: Dødens korridorer

Arrestasjonen av den vennlige bestyrer Nesset slår ned som en bombe. Han sliter med å forklare hvorfor han har bestilt gift til sykehjemmet.

 Del 3: Retten er satt

Under avhør tilstår Arnfinn Nesset å ha satt sprøyter med gift på mange eldre beboere ved sykehjemmet. Men i retten nekter han for alt.

 Del 4: Dommens dag

Hele landet er i sjokk når Arnfinn Nesset dømmes for å ha drept 22 eldre beboere – med gift. Selv holder han fast på at han er helt uskyldig.