Heimkomsten (2:2)

Uke 24 NRK1 mandag 9. juni kl 21.30

Edward er hardt skadet i krigen og er en knekket mann. Når Judith besøker ham, trekker han tilbake frieriet. For å glemme vier Judith seg helt til krigsinnsatsen som lotte i marinen.

Heimkomsten (2:2)

Judith (Emily Mortimer) støter tilfeldig på Jeremy (George Asprey), den tidligere huslegen til Carey-Lewis-familien. Følelsene blusser opp, men krigen skiller dem snart igjen.

Foto: Yorkshire Television/ITV

Under en permisjon støter Judith tilfeldig på Jeremy, den tidligere familiedoktoren på Carey-Lewis-godset. Følelsene blusser opp – men snart må de skilles igjen. Jeremy er nå marinekirurg og må tilbake til tjeneste.

Igjen ser det ut til at kjærligheten skal glippe for Judith. Samtidig får hun beskjed om at moren og søsteren befant seg på et skip som er blitt torpedert. Snart får hun også triste nyheter om faren.

Om serien

Det todelte britiske dramaet «Heimkomsten» er basert på en roman av Rosamunde Pilcher, med handling fra årene 1936-1941.

I 1936 blir 14 år gamle Judith Dunbar sendt på kostskole mens foreldrene er bosatt i utlandet. Her møter hun rikmannsdatteren Loveday Carey-Lewis. De to blir snart nære venner, og Lovedays foreldre og søsken blir en reservefamilie for Judith. Etter hvert forelsker hun seg i Lovedays storebror, den flotte Edward.

Når verdenskrigen bryter ut, forandrer alt seg. Judith blir lotte i marinen, og også Edward verver seg. De neste årene kullkastes livet til Judith og alle hun er glad i.

Den britiske forfatteren Rosamunde Pilcher fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «Skjellsankerne» (The Shell Seekers) i 1989. Hun skriver kjærlighets- og familiedramaer som har en enorm leserskare verden over.