Informasjon fra NRK

Handlingens menn (6:8)

Uke 50 NRK1 lørdag 16. desember kl. 21.20

Handlingens menn vil undersøke fluktveien som mange asylsøkere tok på sykkel for å komme seg fra Afghanistan til Norge for to år siden. Men Nils og Ronny bestemmer seg for å sykle ruta i motsatt retning.

Handlingens menn i Kirkenes

Nils og Ronny starter "den omvendte flukten" i Storskog på grensa mellom Norge og Russland.

Foto: Ronny Kristoffersen / NRK

Grensepasseringen Storskog ved Kirkenes ble høsten 2015 gjenstand for internasjonal oppmerksomhet, da det viste seg at flere asylsøkere hadde begynt å bruke en rute gjennom Russland og inn til Norge på sykkel.

Handlingens menn får det for seg at det vil være en glimrende idé å ta turen den motsatte veien, og begir seg ut på «den omvendte flukten» på to stjålne kombisykler.

Nils og Ronny tråkker seg dermed inn i Russland på vei til Kabul.

Nils og Ronny i Nikel

Nils og Ronny tråkker seg gjennom Russland på to mer eller mindre egnede sykler og kommer seg blant annet til Nikel i Murmansk.

Foto: Ronny Kristoffersen / NRK

Klokka tikker for biblioteket

På Filippinene er det romerske biblioteket i ferd med å reise seg, og det er bare to dager til den høytidelige åpningen.

En søvnig Nils er imidlertid mest opptatt av hvordan han skal få vridd hodet rundt på landsbyens samlede hane-bestand, som viser seg å være av den mer døgnville sorten.

Taklegging av bibliotek

Det er fortsatt en vei å gå bare to dager før Handlingens menn ser for seg at biblioteket på Filippinene skal åpnes.

Foto: Celwyn Abasolo / NRK

Lucia-seremoni og Jeger-Jaguar

Hjemme i Norge er det Lucia-tid, og Handlingens menn vil rette opp i en grusom urett som mange gamle damer har lidd under i mange år.

Og i «Jaguar on Ice» er det de særdeles fargerike "Jegertvillingene" som skal prøve seg i det Nils og Ronny betegner som verdens farligste konkurranse. Jentene sparer ikke på kruttet, her blir det heftig på mer enn ett vis.

Jegertvillingen i Jaguar on Ice

Johanne og Kristine Thybo-Hansen fra TV Norges "Jegertvillingene" tester søskenkjærligheten og samarbeidet på glattisen.

Foto: NRK

Om «Handlingens menn»

I reiseprogrammet «Handlingens menn» legger Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen ut på enestående eventyr verden rundt og kaster seg ut i halsbrekkende prosjekter for at vise at verden kanskje er litt mindre farlig enn mange skal ha det til.

Kraftverket i Hønefoss er basen når barndomskameratene inviterer gjester og publikum til sin egen hjemby for å dele uforglemmelige reiseøyeblikk.

Lucia-feiring i Handlingens menn

Nils og Ronny arrangerer Lucia-feiring for bestemødre i Hønefoss i kveldens episode.

Foto: Morten Engelien / NRK