Informasjon fra NRK

Handlingens menn (5:8)

Uke 49 NRK1 lørdag 9. desember kl. 19.55

Nils og Ronny reiser til Mexico før å undersøke om landet virkelig er så farlig som vi får høre. Etter turen tar Handlingens menn med seg den mexicanske stemningen tilbake til Hønefoss.

Nils og Ronny i Mexico

Handlingens menn satser på at de trygt kan ta seg gjennom Mexico i en spesialbygget offroad racerbil med mange hestekrefter.

Foto: NRK

Mexico har ord på seg for å være et av verdens farligste land. Nils og Ronny tar ikke uten videre dette ryktet for god fisk.

De tar turen til det latinamerikanske landet for selv å finne ut om det er så farlig som media gir inntrykk av. Handlingens menn har en teori om at de faktisk er mulig å legge ut på mexicanske veier uten å risikere å bli drept.

Trygt tilbake i Kraftverket i Hønefoss gjenskaper Handlingens menn den mexicanske atmosfæren med sombreroer og mariachi-orkester.

Mexicansk stemning i Handlingens menn

Bandet Mariachi Sol de Oslo med Lida A. Søreide i front lager mexicansk stemning i studio denne kvelden.

Foto: Per Martin Nordli / NRK/Concorde

Biblioteket på Filippinene tar form

På Filippinene fortsetter gutta byggingen av det romerske biblioteket, men det trengs byggelys.

Det finnes en liten elv i nærheten; går det kanskje an å bygge et minikraftverk? Er det ikke det nordmenn i utlandet gjør?

Mellom øktene med hard jobbing tar Nils og Ronny seg tid til å lære bort den edle kunsten å bake pepperkaker, nå når det nærmer seg jul.

Nils og Ronny baker pepperkaker i Banaue

Det blir pepperkakebaking i Banaue når Nils og Ronny tar seg en pause fra biblioteksbyggingen.

Foto: Celwyn Abasolo / NRK

Meteorologer på glattisen

Og i verdens farligste konkurranse, Jaguar on Ice, er det selveste statsmeteorologene far og sønn Gislefoss som tar styringa av ratt og pedaler, som vanlig plassert på hver sin side av bilen.

I denne konkurransen er det lett å få panikk gjennom hele løpet, men lar disse to sindige karene seg vippe av pinnen?

Meteorologene i "Jaguar on Ice"

Nils og Ronny sender far og sønn Gislefoss ut på glattisen. Fra venstre: Kristen Gislefoss, Ronny Kristoffersen, Nils Wærstad og Kristian Gislefoss.

Foto: Mikael Luksepp / NRK

Om «Handlingens menn»

I reiseprogrammet «Handlingens menn» legger Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen ut på enestående eventyr verden rundt og kaster seg ut i halsbrekkende prosjekter for at vise at verden kanskje er litt mindre farlig enn mange skal ha det til.

Kraftverket i Hønefoss er basen når barndomskameratene inviterer gjester og publikum til sin egen hjemby for å dele uforglemmelige reiseøyeblikk.

Else Kåss Furuseth i Handlingens menn

Else Kåss Furuseth er kveldens gjest i Kraftverket. Backstage må hun menge seg med et par kamphaner fra den mexicanske utgaven av wrestling, Arnt Erik Isaksen og Asgeir Raumli.

Foto: Per Martin Nordli / NRK/Concorde