Handlingens menn (4:8)

Uke 48 NRK1 lørdag 2. desember kl. 19.55

Handlingens menn forsøker å sette ny verdensrekord i å besøke størst mulig antall land i løpet av et døgn. Klokka tikker også for tidenes byggeprosjekt for skolebarna i Banaue på Filippinene.

Verdensrekordforsøk i dieselbil

Kan Nils og Ronny lykkes med å sette verdensrekord i antall land i bil på 24 timer?

Foto: Sindre Kinnerød / NRK

I fjerde episode av «Handlingens menn» setter Nils og Ronny seg fore å sette ny verdensrekord i å kjøre gjennom flest mulig land i løpet av et eneste døgn. Dermed skaffer de seg verdens raskeste dieselbil.

Inntil nå er rekordholderen et team fra Storbritannia, med 18 land innenfor 24 timer.

De fartsgale reisekameratene etablerer en kommandosentral i Norge som sporer bilen via satellitt, og som skal lede dem raskeste vei gjennom Europa.

Startskuddet for rekordforsøket går i Nederland med Tyrkia som mål i enden.

Leirras truer biblioteksbygging

Nils Wærstad i Banaue, Filippinene

Nils og Ronnys drøm om å bygge bibliotek for skolebarna i Banaue settes i fare når et stort leirras rammer den avsidesliggende fjellandsbyen.

Foto: NRK

På Filippinene fortsetter byggingen av det romerske biblioteket som Nils og Ronny vil lage for skolebarna i Banaue.

4I dager før den store åpningsfesten blir det dramatisk når det går et stort leirras som isolerer landsbyen fra omverdenen. På den andre siden av raset står en lastebil full av nødvendige byggematerialer til biblioteket.

Blåser liv i fotballkarriere

Richard (Dickie) Borthwick

Handlingens menn reiser til Dorset for å skaffe Englands eldste fotballspiller ny klubb.

Foto: NRK

Englands eldste aktive fotballspiller, 80 år gamle Dickey Borthewick, har blitt ufrivillig klubbløs. Handlingens menn får nyss om denne uretten og tar seg over Nordsjøen for å sparke liv i gamle Dickey sin fotballkarriere.

Kveldens gjest i studio er den evige fargeklatt Christine Koht. Hun har knapt hatt en eneste god reiseopplevelse, noe som kanskje kan knyttes til hennes mange uttalte fobier for alt reiserelatert?

Nils Wærstad, Christine Koht, Ronny Kristoffersen

Christine Koht gjester "Handlingens menn" lørdag 25. november.

Foto: Per Martin Nordli / NRK/Concorde

Om «Handlingens menn»

I reiseprogrammet «Handlingens menn» legger Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen ut på enestående eventyr verden rundt og kaster seg ut i halsbrekkende prosjekter for at vise at verden kanskje er litt mindre farlig enn mange skal ha det til.

Kraftverket i Hønefoss er basen når barndomskameratene inviterer gjester og publikum til sin egen hjemby for å dele uforglemmelige reiseøyeblikk.

Handlingens menn episode 4

Serien "Handlingens menn" spilles inn i Kraftverket i Hønefoss.

Foto: Per Martin Nordli / NRK/Concorde