Informasjon fra NRK

Hagen min (1:10)

Uke 15 NRK1 tirsdag 11. april kl. 19.45

Den nye norske serien «Hagen min» tar oss med til fantastiske, deilige hager og hyggelige hagefolk.

Kvinne på sykkel i blomstereng

Programleder Heidi Sivertzen-Oksmo besøker hager over hele landet i den nye serien «Hagen min».

Foto: NRK

I hver episode besøker programleder Heidi Sivertzen-Oksmo og fotograf Camilla Næss en ny hage.

Få tips og gode råd

De blir med når hageeierne jobber i hagen, og de får mange tips og gode råd underveis. Her vil hageinteresserte, både de med og uten grønne fingre, hente inspirasjon og få ideer til sin egen hage.

Med seg på laget har de også gartner Steinar Johansen, kokk Dag Tjersland og grovsnekker Stine Bjørnstad.

Episode 1

I første program skal vi til en mektig hage der Elsa Dannevig sår det meste selv. Gjennom fire årstider følger vi hele prosessen fra et frø settes i jorda til planten er ferdig utvokst.

Heidi Sivertzen-Oksmo og Elsa Dannevig

Programleder Heidi Sivertzen-Oksmo og Elsa Dannevig, som sår det meste i hagen sin selv.

Foto: Camilla Næss

Episode 2

Programleder Heidi Sivertzen-Oksmo besøker Christin Marie Nygaard Hansen, som på kort tid har forvandlet sin gressplen til en deilig hage ved å plante vakre trær. Møt også gartner Steinar Johansen som viser sine favoritt-trær, og kokken Dag Tjersland som smører verdens beste matpakke.

Episode 3

I Anne Merete Aspestrands samlerhage får pelargoniene spesialbehandling. Hun har 200 forskjellige typer og gir bort mange gode råd om stell og stiklinger.

Episode 4

Vi besøker tre oaser midt i byen. På idylliske Kampen i Oslo har hageeierne skapt sine paradis. Snekker Stine Bjørnstad lager et bilde av planter, mens gartner Steinar Johansen konsentrerer seg om hortensiaen. En hagehilsen fra Alta får vi også.

To smilende damer bak hvitt stakittgjerde

Programleder Heidi Sivertzen-Oksmo besøker Synne Webergs lille hage på Kampen i Oslo.

Foto: NRK

Episode 5

«Hagen min» er i det orientalske hjørnet i dag når de besøker en liten hage med japansk «touch». Eierne er også veldig glade i eksotiske dyr, noe hagen deres bærer preg av. Bli I dag er det fiskeslepp, og koifisk skal ut i hagedammen. Vi former et bonsaitre og slår et slag for norske, vintergrønne planter.

Episode 6

Vi følger med når hageeiere lager jorda selv, og der sprøyting er strengt forbudt. Odd B. Hauge og Amund Aasgaard er opptatt av det økologiske kretsløpet og spiller på lag med naturen. Med bakerovn i hagen blir det tid til en pizzafest også. Det sørger kokken Dag Tjersland for.

Pizzafest i Hagen min

Odd B. Hauge og Amund Aasgaard har bakerovn i hagen. Da blir det tid til en pizzafest, også.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo

Episode 7

Grønne rom, labyrinter og gjemmesteder. Janne Moen og Sverre Mjærums hage er full av dette. Men Janne mangler et sted å legge seg nedpå, og snekker Stine Bjørnstad får i oppdrag å lage en hengekøye. Janne og Sverre lærer oss å støpe krukker.

Smilende par i steintrapp omringet av blomster

Janne Moen og Sverre Mjærums hage er full av grønne rom og labyrinter.

Foto: NRK

Episode 8

Det blir nostalgi og roser når vi besøker en romantisk hage. Eierne Helene Dahle og Jon Helge Lindberg lager en rosebue. Gartner Steinar Johansen hjelper Helene å plante ut Austin-roser, mens programleder Heidi SIvertzen-Oksmo hjelper kokken Dag TJersland med et pastamåltid.

Episode 9

Bli med til hagen som har nok grønnsaker til å mette en liten landsby! Hos Svein og Eva Olsen er det masse grønnsaker. Kokken Dag Tjersland blir inspirert og lager en italiensk grønnsaksragu. Gartner Steinar Johansen fråtser i bær, mens programleder Heidi Sivertzen-Oksmo får smake på hjemmelaget plommesyltetøy.

Eva mater hønene

Hos Svein og Eva Olsen har de grønnsaker nok til å mate en hel landsby.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo

Episode 10

Vi tar en siste sykkeltur langs hekk og hage. En hilsen fra et radarpar som virkelig kan samarbeide, får vi ogs«»å.