NRK Meny
Normal

Grønn glede (9:10)

Uke 28 NRK1 tirsdag 7. juli kl 19.55

Gartner Tom Egeberg Hvål legger godt til rette for en uteplass ved huset. Her kan kaffen nytes i morgensol . Papegøyen Philip har oversikt over alt som foregår.

Grønn glede (9:10)

Hippo vil ha kjærlighetssuppe, men er egentlig suppe hundemat?

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Philip kan snakke, og sammen med noen hunder, kyllinger, en hane, høner og to hester skaper han liv og røre. – Dyr i hagen er jo både nyttig og sjarmerende, men ingen er artigere enn Philip som skravler i vei nå som han får være ute i buret sitt.

Gartner Tom Egeberg Hvål er i gang med å legge ut steinene som skal gi et fint gulv utenfor huset.. Han har bilen og favnen full av blomster, for her skal det bugne! Margeritter, oppstammede roser, Flittig-Lise og andre godsaker skal gi en veldig tradisjonell, norsk uteplass. – Jeg syns det kler dette røde huset, sier Tom.

I kjøkkenhagen er massevis av smak under utvikling. Programleder Mette har tatt mål av seg å lage en suppe av det som finnes der – eller snart finnes der. – Jeg må jukse litt med å kjøpe inn løk og poteter, for de har ikke kommet langt nok ennå. Men løpstikke har vi i store mengder. Det er en fantastisk urt som smaker som selleri. Den kan fint brukes i en grønnsakssuppe, men i dag skal jeg lage Bygdekvinnenes kjærlighetssuppe. Har man kraft og fløte er en suppe klar på få minutter.

Duften av hvitløk og løpstikke sprer seg over tunet, og dermed er Hippo på plass. – Den hunden elsker mat og med sine bedende øyne er det vanskelig å la være å stikke til ham en smakebit. Men suppe er nok ikke hundemat, sier Mette