Grønn glede (8:10)

Uke 30 NRK1 tirsdag 22. juli kl. 19.30

En liten gutt så ut fjorden og lengtet lenger enn langt. Og langt kom Thor Heyerdahl, til Fatuhiva i Stillehavet. Kan man gjenskape en eksotisk følelse i Norge? - Vi har i hvert fall forsøkt, sier Mette.

Grønn glede (8:10)

Blomsterpotten er laget av terrassebord.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Det skal handle om sitrus og palmer sammen med zebragress og vanlige norske balkongblomster i ukens "Grønn glede". - Det er trendy med palmer på balkongen i år, forteller gartner Tom Egeberg Hvål.

På stranden
Grønn glede-teamet er glad i å bruke naturmaterialer og ting fra loppemarked og loft. - Så jeg har vært på strandhugg og plukket med meg driv-ved i passelig størrelse. Ved hjelp av en gammel lampeskjerm og ståltråd lager du lett en kjempefin lampeskjerm på en halvtime, sier Mette og legger til at det er smart å montere en solcelle-lampe i skjermen. - Har du strømuttak i nærheten, kan du for eksempel hente fram bunten med utelys du bruker ute til jul og henge den inne i lampa.

Penger spart
Du kan fort spare noen kroner på å lage ting selv hvis du har håndlaget. Grønn gledes snekker, Ola Blom, har tatt oppdraget med å lage store utepotter i tre. - Det begynte med at fruen ville kjøpe slike på et hagesenter. Det kostet nesten 1000 kroner, sier Ola. Dermed tok han heller noen terrassebord som ble til overs og laget tønnene selv. - Det handler om å regne seg fram til vinkelen som gjør det rundt, så er det plankekjøring derfra, lover han.