NRK Meny
Normal

Grønn glede (1:10)

Uke 22 NRK1 tirsdag 27. mai kl 19.45

Sommersesongen er her igjen, og på tide å rydde opp i hagen. Gjennom ti uker får vi gode råd og tips til hagearbeid.

Grønn glede 2014
Foto: John-André Samuelsen / NRK

Første program er filmet i en hage som var barndommens paradis for en av Norges mest kjente menn. Men hvem var han? Herfra la han ut på en reise som skulle bringe ham til paradiser over hele kloden. I år ville han fylt 100 år, og det er på tide å gi hagen et ansiktsløft.

Den gamle hagen har mange forvokste busker og noen skjulte skatter. Under de gamle rododendronene passer det fint å få inn noen surjordsplanter som kan trives i skyggen av de gamle plantene.

Det er kommunen som eier den flotte eiendommen, og derfor er det viktig at det blir lettstelt og ryddig i hagen. På sikt skal den åpnes for publikum.

Lettstelte planter
Gartner Tom Egeberg Hvål viser oss hvilke planter du velger hvis du vil ha det lettstelt. Han viser oss også hvordan du kan lage nye planter av gamle. Det blir stiklingskurs i årets første sending.

Frodig hos Arne og Carlos
Vi kikker inn i en fargerik og spennende hage i Etnedal. På den gamle jernbanestasjonen på Tonsåsen har strikke-kjendisene Arne og Carlos gjort det frodig og flott.

Klatrehjelp
Snekker Ola Blom har med seg eik og har fått i oppdrag å lage et klatrestativ til en klatrerose som står og vaier i vinden. Dermed skulle alle ha nok å henge fingrene i.