NRK Meny
Normal

Gratulerer med dagen! 2017

Uke 20 NRK1 onsdag 17. mai kl. 07.50, NRK2 kl. 10.00 og NRK P1 kl 06.00

Nasjonaldagen feires over hele landet med barnetog, is og korpsmusikk. På slottsbalkongen i hovedstaden står kongefamilien, og rundt i hele Norge og på utvalgte steder i utlandet er NRK-reportere klare til å la alle få oppleve feiringen.

17. mai 2017

Programledere på NRK under årets 17. mai-feiring er (f.v.): Pål Plassen, Birte Njøsen Horne, Karen Marie Berg, Nadia Hasnaoui og Thomas Alkärr.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

I Oslo er Nadia Hasnaoui programleder fra NRKs scene på Slottsplassen. På Karl Johan går reporter Thomas Alkärr rundt blant glade barn og formidler stemningen i og rundt barnetoget. Pål Plassen kommenterer barnetoget i Oslo i sin helhet.

Radioen har sin sending med Nitimen, der Karen Marie Berg og Birte Njøsen Horne er programledere.

Det blir selvfølgelig også innslag fra feiringen over hele lande, fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør, i tillegg til 17. mai-stoff på NRK.no gjennom hele dagen.

Rapporter fra alle de nordmenn som feirer 17. mai i utlandet, får vi også i løpet av dagen.

Thomas Alkärr, Nadia Hasnaoui og Pål Plassen

Svenske Thomas Alkärr er med på 17. mai-sending for første gang, mens Nadia Hasnaoui og Pål Plassen er rutinerte i nasjonaldagssammenheng.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Direkte i to kanaler

Thomas Alkärr har ikke jobbet med 17. mai-sendingen tidligere. Han er opprinnelig svensk, men har bodd i Norge det meste av sitt voksne liv. Han har kanskje allikevel et annet blikk på vår nasjonalfeiring enn den jevne nordmann?

Thomas har tidligere vært både reporter og programleder, nå sist for sin personlige programserie «Thomas og den vanskelige kunsten».

Nadia var utegående reporter på 17. mai i fjor og var også programleder i jubileumsåret 2014. Hun stiller på Slottsplassen i år fra klokken 07.50 og er der til barnetoget i Oslo er ferdig.

Pål Plassen, velkjent stemme fra P1s Norgesglasset, kommenterer for tredje år på rad barnetoget i Oslo. Barnetoget sendes direkte og uavbrutt fra klokken 10.00 på NRK2.

Reprise fra NRK1 tidligere på dagen fra nasjonaldagsfeiringen rundt om i hele landet sendes på NRK2 fra klokken 13.30.

17. mai på øret

Gratulerer med dagen-sendingen på NRK Radio er en viktig tradisjon på nasjonaldagen.

Fra klokken 06.00 til 11.45 er programlederne Karen Marie Berg og Birte Njøsen Horne på plass i studioet på Marienlyst. I sendingen får vi statusrapporter fra reportere over hele landet.

Statsminister Erna Solberg blir selvsagt med og gratulerer det norske folk med den store dagen.

Birte ledet den store radiosendingen på 17. mai også i fjor og har to år tidligere jobbet med TV-sendingen på nasjonaldagen. Florøværingen har lang fartstid både på TV og radio, blant annet som programleder i Nitimen og Reiseradioen.

Karen Marie startet sin karriere i NRK i Tromsø og er i dag programleder i Fritimen og Nitimen på NRK P1. Hun har tidligere også vært blant sommer-stemmene i Reiseradioen.

Karen Marie Berg og Birte Njøsen Horne

Karen Marie Berg og Birte Njøsen Horne jubler for 17. mai og gleder seg til å lede en nesten seks timer lang direktesending på radio på nasjonaldagen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK