NRK Meny
Normal

Gjengangerne (8:8)

Uke 19 NRK2 torsdag 8. mai kl 21.35 I den dramatiske finalen av «Gjengangerne» kommer en ny horde av tilbakevendte døde til landsbyen. Konflikten topper seg, og det ser ut som alle blir tvunget til å velge side.

Gjengangerne

En horde av tilbakevendte døde marsjerer inn i landsbyen. I siste episode av 'Gjengangerne' kommer det endelige oppgjøret mellom levende og døde.

Foto: Haut et Court TV

Gruppen av døde som har gjemt seg i utkanten av landsbyen, marsjerer inn i gatene. I teten går Lucy, som ser ut til å ha utropt seg selv til deres leder. Hva er det de vil? Er de ute etter hevn, eller har Pierre rett i at de ikke er noen trussel mot de levende?

Om serien

«Gjengangerne» er en fransk dramaproduksjon som har blitt en enorm suksess verden rundt. Kultserien med originaltittelen «Les revenants» handler om en gruppe mennesker som vender tilbake til hjemmene sine i en liten fjellandsby. De har vært døde i flere år, og sjokket er totalt for alle når de vender tilbake.

«Gjengangerne» vant Emmy-prisen for årets beste internasjonale dramaserie i 2013. Den er basert på en spillefilm med samme navn fra 2004, og har en uhyggelig og samtidig poetisk tone som har fått mange til å trekke paralleller til 90-tallsklassikeren «Twin Peaks». Serie 2 av «Gjengangerne» er i produksjon og skal være ferdig i 2014.