Normal

Gjengangerne (7:8)

Uke 18 NRK2 torsdag 1. mai kl. 21.30

Konflikten mellom de levende og de døde eksploderer i den lille alpelandsbyen. Samtidig blir det klart at ingen kan forlate byen om de aldri så gjerne vil.

Gjengangerne

Camille (Yara Pilartz) blir anklaget for å være skyld i at to foreldre har tatt livet sitt.

Foto: Haut et Court TV

Camille beskyldes for å ha forårsaket at et ektepar tok sitt eget liv for å gjenforenes med sitt døde barn. Men støttespillerne hennes forsøker å skjerme den unge jenta. Pierre står i spissen for denne klanen, som kaller seg Segurets. Slik begynner han å få en ledende rolle i det lille samfunnet.

Simon undersøker omstendighetene rundt sin egen død, men Julie og Laure forgjeves prøver å flykte fra landsbyen sammen med Victor. Også Serge og Toni forsøker å reise ut uten å lykkes.

Om serien

«Gjengangerne» er en fransk dramaproduksjon som har blitt en enorm suksess verden rundt. Kultserien med originaltittelen «Les revenants» handler om en gruppe mennesker som vender tilbake til hjemmene sine i en liten fjellandsby. De har vært døde i flere år, og sjokket er totalt for alle når de vender tilbake.

«Gjengangerne» vant Emmy-prisen for årets beste internasjonale dramaserie i 2013. Den er basert på en spillefilm med samme navn fra 2004, og har en uhyggelig og samtidig poetisk tone som har fått mange til å trekke paralleller til 90-tallsklassikeren «Twin Peaks». Serie 2 av «Gjengangerne» er i produksjon og skal være ferdig i 2014.