NRK Meny
Normal

Gjengangerne (6:8)

Uke 17 torsdag 24. april kl 21.30

Den mystiske servitrisen Lucy har utrolig nok overlevd angrepet fra seriemorderen Serge. Lucy har overnaturlige evner som kommer til sin rett når hun har sex – noe som skjer ofte. Men hva kan det skyldes at de grusomme sårene hennes gror så mirakuløst?

Gjengangerne

Lucy (Ana Girardot) kom til landsbyen for et år siden og fikk jobb som serveringsdame på den lokale puben. Hun har mystiske evner og en helt spesiell effekt på menn. Men hvordan har hun overlevd angrepet fra seriemorderen Serge?

Foto: Haut et Court TV

Pierre tar med Camille til gruppen av foreldre som har mistet barna sine. Han forsøker å bygge opp en kult rundt henne og får henne til å formidle beskjeder fra de døde barna til de sørgende foreldrene. Resultatet blir katastrofalt.

Samtidig blir landsbyen mørklagt, og mye tyder på at kraftstasjonen er ødelagt og ikke lenger kan levere strøm til innbyggerne.

Om serien

«Gjengangerne» er en fransk dramaproduksjon som har blitt en enorm suksess verden rundt. Kultserien med originaltittelen «Les revenants» handler om en gruppe mennesker som vender tilbake til hjemmene sine i en liten fjellandsby. De har vært døde i flere år, og sjokket er totalt for alle når de vender tilbake.

«Gjengangerne» vant Emmy-prisen for årets beste internasjonale dramaserie i 2013. Den er basert på en spillefilm med samme navn fra 2004, og har en uhyggelig og samtidig poetisk tone som har fått mange til å trekke paralleller til 90-tallsklassikeren «Twin Peaks». Serie 2 av «Gjengangerne» er i produksjon og skal være ferdig i 2014.