NRK Meny
Normal

Gjengangerne (5:8)

Uke 16 NRK2 torsdag 17. april kl 21.30

De tilbakevendte døde begynner gradvis å komme fram i lyset. Samtidig øker spenningen mellom dem og de levende. Å gjenoppta et vanlig liv virker umulig.

Gjengangerne

Adèle (Clotilde Hesme) og datteren Cloe vil ikke ha noe å gjøre med Simon (Pierre Perrier) etter at de fikk vite hvordan han døde.

Foto: Haut et Court TV

Simon har fått avskjed på grått papir av Adèle og deres datter Cloe etter at hun oppdaget sannheten om hvordan han døde. En konfrontasjon mellom Simon og Adèles kjæreste Thomas utvikler seg dramatisk.

Victor vandrer rundt på hvileløs jakt etter personen som drepte ham, mens Julie begynner å lure på om hun også har vært død. Léna er bortført av seriemorderen, som kjemper for å holde sine impulser under kontroll.

Om serien
«Gjengangerne» er en fransk dramaproduksjon som har blitt en enorm suksess verden rundt. Kultserien med originaltittelen «Les revenants» handler om en gruppe mennesker som vender tilbake til hjemmene sine i en liten fjellandsby. De har vært døde i flere år, og sjokket er totalt for alle når de vender tilbake.

«Gjengangerne» vant Emmy-prisen for årets beste internasjonale dramaserie i 2013. Den er basert på en spillefilm med samme navn fra 2004, og har en uhyggelig og samtidig poetisk tone som har fått mange til å trekke paralleller til 90-tallsklassikeren «Twin Peaks». Serie 2 av «Gjengangerne» er i produksjon og skal være ferdig i 2014.