Hopp til innhold
Info fra NRK

Fra bølle til bestevenn, sesong 3

Hundetrener Maren Teien Rørvik er tilbake på NRK fra 6. april med tredje sesong av suksesserien «Fra bølle til bestevenn». Denne gangen blir utfordringene større enn noen gang.

Hundetrener Maren Teien Rørvik og deltaker Stian Sandø med en liten hvit hund på armen

Maren Teien Rørvik sammen med Stian Sandø, kjent som NRK-programleder og teknogründer. I «Fra bølle til bestevenn» har han meldt seg som deltaker for å få hjelp med hissigproppen Bamse Nicolay Bitcoin.

Foto: Julia Marie Naglestad / Monster/NRK

 • Premiere i NRK TV skjærtorsdag 6. april og på NRK1 1. påskedag 9. april
 • Fortsetter fredager fra 14. april, i alt 6 episoder

I den nye sesongen av «Fra bølle til bestevenn» skal hele Norges hundetrener Maren hjelpe seks nye, bøllete hunder og eierne deres.

Det fineste jeg vet, er å hjelpe hundeeiere med å trene hundene sine til å gjøre rett. Så lenge man ikke gir opp, er alt mulig, sier hundetrener og programleder Maren Teien Rørvik.

Modige

Deltakerne elsker hundene sine over alt på jord. Nå har de tatt et modig steg å be om hjelp foran hele Norge.

Maren tar med deltakerne på felles treningssamling både til fjells og på småbruket hjemme i Sande. Dessuten møter hun dem på hjemmebane i ulike situasjoner.

Atferdsutfordringene til årets bølle-kull er mange og ulike, men felles for dem alle er at de gjør hverdagen til eierne sine til et mareritt.

For én av hundene står livet på spill, og Maren må for første gang søke hjelp utenfra.

Maren Teien Rørvik poserer med en hund ved en åker.

Maren Teien Rørvik på småbruket sitt i Sande sammen med deltakerhunden Bella.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Samling på Norefjell

I de første episodene tar Maren med seg gjengen til Norefjell. Her skal de trene sammen, bo sammen og dele sorger og gleder.

Deltakerne må gjennom opp- og nedturer, latter, tårer, frustrasjon, mye bjeffing og kaos. Alt det et liv med hund kan romme.

NRKs hundeekspert

Hundetrener Maren dukket først opp på NRK i serien «Superhundene» (2019). Hun ble snart umåtelig populær gjennom to sesonger av «Fra bølle til bestevenn», sendt på NRK i 2020 og 2021. Samme år var Maren også programleder og hundeekspert i TV-serien «Valpeskolen» og podkastserien «Mitt liv med hund».

Maren Teien Rørvik er etolog med spesialisering i hundeatferd. I tillegg er hun utdannet biolog og agronom og har ulike instruktørutdannelser. I 2011, da hun var 21 år, ble hun tidenes yngste verdensmester i hundesporten lydighet.

Deltakerne

Her er de seks hundene og eierne deres som du møter i den tredje sesongen av «Fra bølle til bestevenn»:

Bamse Nicolay Bitcoin

Stian Sandø avbildet mot en åker, smilende med sin lille hund på armen
Foto: Julia Marie Naglestad / Monster/NRK
 • Eier: Stian Sandø
 • Rase: Bichon frisé/pekingeser
 • Bosted: Oslo

Stian visste ingenting om hundehold før han fikk Bamse. Den lille hunden har mye temperament og utagerer mot folk han møter. Stian lever et hektisk og sosialt liv med mye reising og greier ikke å falle til ro på ett sted. Dette påvirker Bamse mer enn Stian aner. For mens Bamse hjelper Stian å stresse ned i hverdagen, bidrar Stian til det motsatte for Bamse.

Conan

Anne Mette og Ragnar ved åkeren med Conan
Foto: Julia Marie Naglestad / Monster/NRK
 • Eiere: Anne Mette og Ragnar Thoresen
 • Rase: Presa canario
 • Bosted: Gjøvik (opprinnelig fra Valdres og Ski)

Conan er babyen til Anne Mette og Ragnar, og han betyr alt for dem. Hjemme er han rolig og snill, men ute forvandles han til en hund ingen føler seg trygg på. Maren er redd for at han rett og slett er for farlig. Hvordan kan Anne Mette og Ragnar bli enige om hundeoppdragelsen fremover, og hva kan Maren gjøre for å sikre at Conan fortsatt har en fremtid?

Ansu

13 år gamle Andreas med sin hund Ansu på armen
Foto: Julia Marie Naglestad / Monster/NRK
 • Eier: Andreas Aasheim
 • Rase: Dansk-svensk gårdshund/shih tzu
 • Bosted: Sauda

13 år gamle Andreas har fått hovedansvaret for familiens hund Ansu, som ramponerer huset, ignorerer beskjeder og småbiter eierne sine i ett sett. Andreas tar hundetreningen på største alvor. Men vil han få mor og far til å bli like dedikerte? Heldigvis får han hjelp av hundetrener Maren på veien.

Ante

Alaska huskyen Ante med smilende eier Ariel Midtun
Foto: Julia Marie Naglestad / Monster/NRK
 • Eier: Ariel Midtun
 • Rase: Alaska husky
 • Bosted: Bergen

Ante ble mishandlet i det første året av livet av sin forrige eier. Han ble reddet av Ariel, som tok imot ham gjennom dyrebeskyttelsen i Bergen. Nå, flere år senere, lider Ante fortsatt av mye stress og separasjonsangst. Ariel hadde ingen plan om å få hund, men hun kunne ikke gi opp Ante. Han betyr alt for henne, og hun føler det er hennes skjebne og plikt å ta vare på Ante og gi ham et godt liv.

Bella

Mor og to døtre med svart grand danois, sittende i lyngen
Foto: Max Emanuelson / Monster/NRK
 • Eier: Hege Johnsen
 • Rase: Grand danois
 • Bosted: Tønsberg (opprinnelig fra Kabelvåg)

Bella er en kjempe ute av kontroll. Eieren Hege står midt i en tidsklemme som alenemor og student. Ønsket om å gjøre familien komplett med en stor og trygg hund, har blitt til et mareritt. Det er så vidt hun og døtrene Emma og Gabriella klarer å holde hunden igjen på tur. Om Bella ikke endrer adferd, er Hege redd de må omplassere henne.

Jarle

Veronika smilende ved åkeren med boston terrier på armen
Foto: Julia Marie Naglestad / Monster/NRK
 • Eier: Veronika Wayon
 • Rase: Boston terrier
 • Bosted: Oslo

Russegutten Jarle lever livet som om hver dag er natt til 17. mai og er fullstendig ute av kontroll. For Veronika er livet blitt snudd opp ned etter at hun fikk ham. Fra før av har hun den rolige hunden Davie, som er en ekte bestevenn i livet. Nå drømmer Veronika om et liv der ikke Jarle ødelegger familieidyllen.