Foyle (1:3)

UKE 14 NRK1 fredag 3. april kl. 21.05

Når professor William Knowles ved London Universitet blir funnet knivstukket i en park, kastes kriminalsjef Foyle inn i en mørk verden der korrupte forretningsfolk med nazisympatier hersker.

Foyle

Sam (Honeysuckle Weeks) og Foyle (Michael Kitchen) etterforsker nye lovbrudd i påsken 2015.

Foto: Eleventh Hour Films & All3Media Int

Også denne påsken etterforsker den stillferdige og beskjedne Christopher Foyle alvorlige lovbrudd i beste sendetid på NRK1. Året er 1946, andre verdenskrig er over, og Foyle arbeider nå for den britiske etterretningstjenesten.

Hans uoffisielle assistent Sam svikter ikke. Hun stiller opp under etterforskningen, til tross for at hun venter barn, noe Foyle foreløpig ikke er klar over.

NRK1 sender tre avsluttende episoder; episode 2 sendes påskeaften (lørdag 4. april), mens episode 3 kommer 1. påskedag (søndag 5. april).

Bestikkelser

William Knowles hadde vært tolk under Nürnbergprosessen, og Foyle oppdager snart at professoren har hatt kontakt med tyske forretningsmenn - deres mål er å handle olje med russerne. Han innser også at mektige mennesker prøver å dekke over hemmeligheter fra krigens dager.

Det ser ut til at Knowles har latt seg bestikke til å smugle informasjon tilbake til England på vegne av en mistenkt krigsforbryter, Hermann Linz.

Når Linz også blir funnet myrdet, leder sporene Foyle mot konsentrasjonsleiren Monowitz.

Foyle, Honeysuckle Weeks

Honeysuckle Weeks spiller Sam.

Foto: Robert Viglasky/Eleventh Hour Films & All3Media

Sam tilbyr seg å gå undercover for å hjelpe til i etterforskningen. Det er et farefullt oppdrag som Foyle sier ja til. Han vet ikke at hun er gravid.