NRK Meny
Normal

Fortitude (4:12)

Uke 8 NRK1 søndag 22. februar kl. 21.25

Sheriff Dan Anderssen og helikopterpiloten Frank Sutter reiser sammen opp langs kysten i jakten på en mistenkt.

Fortitude episode 4

Helikopterpiloten Frank Sutter spilles av Nicholas Pinnock, mens Richard Dormer spiller den 'norske' sheriffen Dan Anderssen.

Morton finner et nytt, viktig bevis som ser ut til å bety at det er en link mellom mordet og dødsfallet til en annen britisk forsker, Billy Pettiggrew, som døde noen måneder tidligere.

Gruvearbeideren Ronnie Morgan returnerer til byen for å skaffe penger. Og et bevis blir funnet som knytter Frank Sutter til mordet. På hvilken måte er han involvert?

Om serien

Det lille stedet Fortitude regnes som et av de tryggeste stedene i verden. Det har aldri vært en brutal forbrytelse der. Før nå. Et grusomt drap blir begått og det truer hele det lille samfunnets fremtid.

Den lokale politisjefen, sheriff Dan Anderssen (Richard Dormer, "Game of Thrones"), må etterforske drapet sammen med Eugene Morton (Stanley Tucci, "The Hunger Games"), en etterforsker som har reist ens ærend til Fortitude for dette, og det så raskt etter at drapet ble begått at folk begynner å lure på hva han visste – og når han fikk vite det. Mens de sammen forsøker å motivet for det grufulle drapet, finner begge overbevisende grunner til ikke å stole på og til å mistenke hverandre.

Drapet er en katastrofe for Hildur Ødegård (Sofie Gråbøl, "Forbrytelsen"), byens guvernør, som jobber for å gjøre stedet til et populært turistmål for de velstående. Og for Henry Tyson (Michael Gambon, "Harry Potter"), en dyrefotograf som bare har uker igjen å leve, blir drapet en katalysator for å avdekke Fortitudes mørkeste hemmelighet.