NRK Meny
Normal

Fortitude (2:12)

Uke 6 NRK1 søndag 8. februar kl 21.15

Mens sheriff Dan Anderssen og teamet hans jobber på åstedet, prøver guvernøren Hildur Ødegård å holde drapet hemmelig for dem som har investert i hennes isbre-hotell.

Fortitude

Stanley Tucci har rollen som etterforsker Eugene Morton og Sofie Gråbøl spillerguvernør Hildur Ødegård.

Foto: AMANDA SEARLE

Når Dans tidligere venn Henry for å høre om drapet, frykter han det verste og bestemmer seg for å ta affære. Dette fører til at en etterforsker ved det britiske politiet, Eugene Morton, ankommer Fortitude bare timer etter drapet – noe som irriterer både Dan og Hildur.

Frank Sutters ekteskap får en knekk når hans kone, Jules, oppdager at han har hatt et sidesprang.

Om serien

Det lille stedet Fortitude regnes som et av de stedene i verden. Det har aldri vært en brutal forbrytelse der. Før nå. Et grusomt drap blir begått og det truer hele det lille samfunnets fremtid.

Den lokale politisjefen, sheriff Dan Anderssen (Richard Dormer, "Game of Thrones"), må etterforske drapet sammen med Eugene Morton (Stanley Tucci, "The Hunger Games"), en etterforsker som har reist ens ærend til Fortitude for dette, og det så raskt etter at drapet ble begått at folk begynner å lure på hva han visste – og når han fikk vite det. Mens de sammen forsøker å motivet for det grufulle drapet, finner begge overbevisende grunner til ikke å stole på og til å mistenke hverandre.

Drapet er en katastrofe for Hildur Ødegård (Sofie Gråbøl, "Forbrytelsen"), byens guvernør, som jobber for å gjøre stedet til et populært turistmål for de velstående. Og for Henry Tyson (Michael Gambon, "Harry Potter"), en dyrefotograf som bare har uker igjen å leve, blir drapet en katalysator for å avdekke Fortitudes mørkeste hemmelighet.