Fortitude (1:12)

Uke 5 NRK1 søndag 1. februar kl. 22.00

Fortitude, verdens nordligste by, blir rystet i grunnvollene av et grusomt drap, og når mørke hemmeligheter og sannheten bak den fryktelige forbrytelsen avdekkes, sprekker småbyidyllen for alvor.

Fortitude

(F.v.) Stanley Tucci, Sofie Gråbøl og Christopher Eccleston er en del av stjernelaget i 'Fortitude'.

Foto: Sky Vision

Det lille stedet Fortitude regnes som et av de tryggeste stedene i verden. Det har aldri vært en brutal forbrytelse der. Før nå. Et grusomt drap blir begått, og det truer hele det lille samfunnets fremtid.

Den lokale politisjefen, sheriff Dan Anderssen (Richard Dormer, "Game of Thrones"), må etterforske drapet sammen med Eugene Morton (Stanley Tucci, "The Hunger Games"), en etterforsker som har reist ens ærend til Fortitude for dette. Han kom så raskt etter at drapet ble begått at folk begynner å lure på hva han visste – og når han fikk vite det. Mens de sammen forsøker å finne motivet for det grufulle drapet, finner begge overbevisende grunner til ikke å stole på hverandre - og å mistenke hverandre.

Drapet er en katastrofe for Hildur Ødegård (Sofie Gråbøl, "Forbrytelsen"), byens guvernør, som jobber for å gjøre stedet til et populært turistmål for de velstående. Og for Henry Tyson (Michael Gambon, "Harry Potter"), en dyrefotograf som bare har uker igjen å leve, blir mordet en katalysator for å avdekke Fortitudes mørkeste hemmelighet.

Første episode

En ung britisk vitenskapsmann, Vincent Rattey (Luke Treadaway, "Clash of the Titans"), ankommer Fortitude for å begynne med grensesprengende forskning innen kannibalisme hos isbjørner og et arktisk miljø i endring. I mellomtiden gjør to barn, Carrie Morgan og Liam Sutter, en oppsiktsvekkende oppdagelse i permafrosten som vil komme til å forandre begges liv for alltid.

Fortitudes sheriff, Dan Anderssen, må overbringe dårlige nyheter til en gammel venn, Henry Tyson, som ligger for døden. Dan er også ulykkelig forelsket i den vakre spanske nykommeren Elena Ledesma (Verónica Echegui, "The Cold Light of Day"), uvitende om at hun er nær ved å gå inn i et forhold med hans nye kollega, redningspiloten Frank Sutter (Nicholas Pinnock).

Dan gjør en fryktelig oppdagelse når han finner en fremtredende person i det lille samfunnet deres brutalt drept i sitt eget hjem.