NRK Meny
Normal

Folkeopplysningen (sesong 2, 6:6)

UKE 41 NRK1 søndag 12.oktober kl. 20.45

Hver tiende nordmann går til kiropraktor. Men kan de virkelig kurere astma, allergier, kolikk, hodepine og øreverk som de tilbyr behandling mot? Og hvor gode er de til å kurere en vond rygg?

Folkeopplysningen

Programleder Andreas Wahl (t.v.) blir med når friidrettsutøver Isabelle Pedersen får behandling av sin faste kiropraktor, Sindre Busk Witzøe.

Foto: Teddy TV

I sesongens siste program av Folkeopplysningen møter programleder Andreas Wahl friidrettsutøver Isabelle Pedersen, som ikke ville klart seg uten kiropraktoren sin, og en kiropraktor som mener at ubehandlet kolikk kan gi helseproblemer senere i livet.

Norske kiropraktorer fikk status som offentlig autorisert helsepersonell i 1988. Siden da er antallet kiropraktorer i Norge seksdoblet.

Andreas Wahl ser på kiropraktikkens merkverdige historie og hva lyden av kiropraktorknekket egentlig er.

En mann i uniform får mennesker til å gjøre de merkverdigste ting. Sammen med psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg lager han en helt ny behandlingsform av pepperkakeformer og kjevler.

Om serien

Vi bombarderes med påstander om helsen vår, om hva som er bra, dårlig eller farlig for oss. Men hvor farlig er stråling fra mobiltelefoner? Hvor effektivt er kiropraktikk mot kolikk? Og kan vi leve lenger og bedre med en diett av algepulver og gresspirer?

Andreas Wahl undersøker i sesong 2 av Folkeopplysningen ulike påstander om hva som gjør oss friske og syke. Hva er riktig, og hva er bare tull og tøys?