Folkeopplysningen, sesong 2 (5:6)

UKE 40 NRK1 søndag 5. oktober kl. 20.45

Hvorfor er så mange skeptiske til vaksiner? spør programleder Andreas Wahl i kveld.

Folkeopplysningen 2 (5:6)

Programleder Andreas Wahl (t.v.) setter i gang sin egen kampanje for å forby det kjemiske stoffet DHMO. Her sammen med psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg (t.hø.).

Foto: Teddy TV

Mens verdenssamfunnet forsøker å utrydde smittsomme sykdommer i fattige deler av verden, har noen av sykdommene kommet tilbake her i Vesten fordi folk velger å ikke la seg vaksinere.

Andreas Wahl møter skuespiller Sølje Bergmann, som har valgt å droppe de fleste av barnevaksinene for sine egne unger, og han forsøker å finne ut hvorfor Steinerbevegelsen har hatt et mer skeptisk forhold til vaksiner enn andre.

Andreas Wahl får hjelp av immunolog Tone Fredsvik Gregers til å lage 10 000 doser HPV-vaksine, og han setter i gang sin egen kampanje for å forby det kjemiske stoffet DHMO.

Om serien:

Vi bombarderes med påstander om helsen vår, om hva som er bra, dårlig eller farlig for oss. Men hvor farlig er stråling fra mobiltelefoner? Hvor effektivt er kiropraktikk mot kolikk? Og kan vi leve lenger og bedre med en diett av algepulver og gresspirer? Andreas Wahl undersøker i sesong 2 av Folkeopplysningen ulike påstander om hva som gjør oss friske og syke. Hva er riktig, og hva er bare tull og tøys?