NRK Meny
Normal

Folkeopplysningen (sesong 2, 4:6)

UKE 39 søndag 28. september kl. 20.45

Gluten- og laktosefritt selger som aldri før, men hvorfor er det blitt sånn at melk og brød og andre helt vanlige matvarer plutselig er blitt noe vi ikke tåler? Folkeopplysningen ser nærmere på fenomenet matallergi og matintoleranse.

Folkeopplysningen 2 FOLKEOPPLYSNINGEN

Psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg (t.v) og programleder Andreas Wahl (t.hø) ser i denne episoden nærmer på matallergi og matintoleranse.

Foto: Teddy-TV

En million nordmenn oppgir at de har matallergi eller er intolerante mot mat, men bare en tiendedel har reaksjoner på mat som lar seg påvise.

Programleder Andreas Wahl besøker Ninka Mauritson, som med sin kjernesunne bokserie brakte glutenfri-trenden til Norge. Han undersøker påstandene om sammenhengen mellom gluten og autisme, og får avdekket vonde brødopplevelser i barndommen hos en dansk kinesiolog.

Kjernesunne Eva var inntil nylig totalt allergifri, men det var før hun tok alle allergitestene som finnes på alternativmarkedet.

Vi får også svar på det store spørsmålet: Blir barn hypre av sukker?

Om serien:

Vi bombarderes med påstander om helsen vår, om hva som er bra, dårlig eller farlig for oss. Hvor farlig er stråling fra mobiltelefoner? Hvor effektivt er kiropraktikk mot kolikk? Og kan vi leve lenger og bedre med en diett av algepulver og gresspirer?

Hva er det som gjør oss friske og syke? Hva er riktig, og hva er bare tull og tøys?