Hopp til innhold
Info fra NRK

Meininga med livet

Ronny Brede Aase og Live Nelvik er hverandres foretrukne samtalepartner, og nå skal de jakte «Meininga med livet» i sin nye podkast i NRK Radio.

Meininga med livet - seriebilde - keyart - NRK Radio - Podkast. Live Nelvik som fnyser med hånda foran nese og munn og en glisende Ronny Brede Aase over skuldra til Live.
Foto: Trine Hisdal / Tinagent

Premiere onsdag 13. september i NRK Radio.

– «Meininga med livet» er ein podkast om alt som får hjartet til å banke hos oss, nett no. Alt det som i augneblinken gjev livet meining, forteller Ronny Brede Aase.

De to gode vennene skal møtes hver onsdag og finne små og store øyeblikk som gir livet litt mer mening akkurat nå. Hva er lykken akkurat denne dagen? En god risotto? Å gå i shorts i september?

Dingle litt med beina og øke hverdagsgleden

Ronny legger til at den noe svulstige tittelen gir rom for at de kan tillate seg å la podkasten handle om de store tingene i livet, så vel som de bitte små.

Ifølge Live Nelvik skal duoen jobbe sammen til evig tid og har planer langt inn i pensjonisttilværelsen.

– Den rungende latteren til Ronny setter jeg høyt. I tillegg er jeg så glad i hans klokskap og varme, og det faktum at han hører på meg. Målet med podkasten er å øke hverdagsgleden og bli litt bedre på å leve. Det daglige hamsterhjulet skal stoppe litt opp. Jeg vil at lytterne skal dingle litt med beina og zoome inn på de små, og store tingene i livet.

Prosjektredaktør i NRK, Pia Basberg, har gledet seg veldig til å dele podkasten med lyttere landet over.

– Live og Ronny har noe helt unikt. Deres genuine vennskap, sammen med deres herlige skråblikk på livet, er et perfekt utgangspunkt for podkasten «Meininga med Livet». Lytterne våre kan glede seg!

Ronny Brede Aase og Live Nelvik med store smil i hver sin side av bildet med lys turkis bakgrunn.

Live er forferdeleg morsom, sier Ronny. I tillegg er ho skarp og ganske vis. Og trygg! Og så er ho eit menneske det er behagelig å henge med. Eg ler mykje, og blir litt klokere, saman med Live, forteller Ronny om hans medprogramleder i «Meininga med livet».

Foto: Trine Hisdal / Tinagent

Hva er egentlig meningen med livet?

– Meningen med livet er vel det alle søker, og tidvis lurer på hva er. Noen ganger kommer meningen helt av seg selv, andre ganger er den mer uklar. Tidvis føles meningen stor, andre ganger bitte liten. Og alt dette rommer vår podkast. Nam, sier Live Nelvik.

For Live er det hennes nye peis på kjøkkenet som er meningen med livet akkurat nå, fordi «levende flammer på kjøkkenbenken kan kurere enhver blues i livet».

Ronny tror meningen med livet er å samles.

– Treffe dei ein er glad i, så ofte som mogleg. Og i så måte er jo dette eit fint rom kor Live og eg kan treffast for å skravle, og kor vi kan treffe lyttarane vi er så glad i frå «Julestemning» og radiolivet for øvrig. Eg gler meg veldig til å prate om alt livet har å by på saman med Live på vekentlig basis. Eg er heilt sikker på at det vert eit høgdepunkt kvar veke, i alle fall for meg!

«Meininga med livet» har premiere i NRK Radio i dag, 13. september, og ny episode kommer hver onsdag utover høsten.