FIFA FOTBALL-VM 2014

Fra felles VM-studio på Kontraskjæret i Oslo er TV 2 og NRK klare til å gi Norge fotballfest.

F.v. Erik Thorstvedt, Julie Strømsvåg, Carina Olset og Lise Klaveness (FIFA FOTBALL-VM 2014)

Erik Thorstvedt, Julie Strømsvåg, Carina Olset og Lise Klaveness skal lose tv-eerne gjennom fotball-VM for henholdsvis TV 2 og NRK.

Foto: Espen Solli

Uke 24, 12. juni-13. juli 2014 (NRK1 fra fredag 13. juni kl. 17.10)

NRK-sporten er klar for fotballfest når VM sparkes i gang i Brasil. Carina Olset leder sendingene fra TV-studio på Kontraskjæret i Oslo.

NRK er også tungt til stede i Brasil, med Line Andersen i studio på Copacabana og utsendte kommentatorer og reportere over hele landet. NRK og TV 2 deler de TV-sendte kampene mellom seg med 32 kamper på hver. På radio vil digitalkanalen NRK Sport sende samtlige 64 VM-kamper direkte.

På Kontraskjæret ved Akershus festning i Oslo har NRK og TV 2 rigget til et felles TV-studio som vil brukes av den aktuelle kanalen i forbindelse med hver kamp.

Herfra byr programleder Carina Olset på reportasjer, intervjuer, gjester og analyser i NRKs oppkjøringssendinger «Før kampen». Som fast ekspert har hun med med seg den tidligere toppfotballspilleren Lise Klaveness. Andre gjester i studio er trener og mangeårig ekspertkommentator Lars Tjernås og NRK-pensjonist og fotballorakel Arne Scheie.

Se også: Alt om fotball-VM på nrk.no/sport

FIFA FOTBALL-VM 2014

NRKs VM-lag: Denne gjengen er med på å lage fotballfest for NRKs TV-seere: Fra venstre Andreas Stabrun Smith, Arne Scheie, Lise Klaveness, Carina Olset, Tom Nordlie og Christian Nilssen. (Line Andersen, Erik Solér og Lars Tjernås var ikke til stede da bildet ble tatt.)

Foto: Ole Kaland / NRK

Brasil-teamet

På den berømte Copacabana-stranda i Rio befinner Line Andersen seg gjennom hele VM. Hun byr på intervjuer og siste nytt fra arrangørlandet.

Line Andersen

Line Andersen er kjent som reporter fra mange mesterskap. Nå blir hun programleder i studio på Copacabana i Rio gjennom hele fotball-VM.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
Erik Solér i Mesternes mester

Erik Solér var med i 'Mesternes mester' på NRK tidligere i år. Nå blir han en av NRKs ekspertkommentatorer under fotball-VM i Brasil.

Foto: Julia Naglestad / NRK

To av våre mest kjente fotballprofiler har tatt på seg oppdraget som ekspertkommentatorer i Brasil, og stiller i tospann med NRK-sportens egne journalister. Den tidligere fotballproffen Erik Solér kommenterer sammen med Andreas Stabrun Smith, mens Christian Nilssen har fått med seg tidligere topptrener Tom Nordlie.

Enkelte kamper kommenteres fra Oslo av Andreas Toft.

Finalen på NRK1

Mens TV 2 sender åpningskampen torsdag 12. juni, åpner NRK sin TV-maraton med et brak den første helga med blant annet Spania-Nederland fredag 13., England-Italia lørdag 14. og Argentina-Bosnia søndag 15. juni. Søndag 13. juli sender NRK1 selveste VM-finalen fra Maracanã i Rio de Janeiro.

Alle de største og viktigste kampene sendes på NRK1 (Dagsrevyen flyttes når kampen går kl 1800). I den siste gruppespillfasen må imidlertid også NRK2 og NRK3 tas i bruk, fordi det til tider sendes kamper parallelt.

Kampene i gruppespillet starter med få unntak klokka 1800, 2100 og 0000. I sluttspillet - åttendedelsfinalene og ut mesterskapet - spilles kampene kl 1800 og 2200.

Se hele sendeskjemaet på NRK TV her

FIFA FOTBALL-VM 2014
Foto: NRK/TV2

Les også: VM-festen på NRK og TV 2

Lytt til radio!

NRK sender samtlige VM-kamper på digitalradiokanalen NRK Sport samt de viktigste kampene på NRK P1. Dette gjelder med andre ord også de TV-sendte kampene som går på TV 2. For mange vil dette være et ypperlig tilbud i sommervarmen.

Kommentatorer for NRK Radio er Olav Traaen, Thomas Lerdahl og Trond Johnsen. Eksperter er Karl-Petter Løken, Jon Knudsen og Arne Erlandsen.

Streaming på nrk.no

Alle NRKs TV-kamper blir vist direkte på nrk.no. Du kan også høre samtlige VM-kamper kommentert på digitalradiokanalen NRK Sport. I tillegg vil samtlige kamper, inklusive TV 2-kampene, kunne sees i opptak på nrk.no.

Før VM starter får du en analyse av hvert enkelt lag på nrk.no. Det er også utviklet en direkte tekstoppdatering på kampene og resultatservice med kampoppsett, tabeller og scoringsvarsel med integrerte videohøydepunkter. Her vil alle mål og andre viktige hendelser vises fortløpende.