Informasjon fra NRK

Familien Hammarstrøm i NRK TV

Hva får du hvis du blander familien Kardashian med Team Ingebrigtsen? Antakeligvis noe à la familien Hammarstrøm. For dem er andreplass aldri et alternativ; alt de gjør, gjør de med stil!

De to tvillingsøstrene

Tvillingjentene Klara og Selma har akkurat fylt år og planlegger en stor feiring med alle vennene sine.

Foto: Andreas Hillergren / SVT

I denne serien møter vi tvillingene Klara og Selma på 18 år og lillebroren deres Ingemar på 15. Klara, Selma og Ingemar er en del av en storfamilie, hvor alle de ti søsknene har livsmottoet ''Det er ingen vits i å være med på noe om man ikke er best''.

Man skulle kanskje tro at det holdt å ha ti barn og leve et helt ordinært familieliv, men familien Hammarstrøm er langt fra en vanlig familie. Foruten de ti barna består familien av mamma Anna og pappa Eskil, et tjuetalls hester og en hund.

Familien har over 25 mesterskapsmedaljer innen ridesport på elitenivå.

Tvillingene Klara og Selma har akkurat blitt myndige og er begge ihuga hestejenter. Klara har ridd hele livet og ble svensk gullmedaljevinner i 2012, og Selma er blant verdens beste innen feltritt. Lillebroren deres Ingemar stiger i gradene innen sin gren, og nå er han sulten på seier i det kommende europamesterskapet.

Men for Klara er det også en annen drøm som begynner å få mer og mer plass i livet, nemlig sang. Hun har lyst til å satse på musikken, men syns det er vanskelig å gi opp ridningen for godt. Skal hun legge livet på hesteryggen på hylla for å ha fullt fokus på en sangkarriere, eller skal hun gjøre begge deler?

Ingenting er umulig når man er en Hammarstrøm!

Ingemar Hammarström

15 år gamle Ingemar Hammarström er på jakt etter EM-gull og får samtidig masse oppmerksomhet fra jenter.

Foto: Andreas Hillergren / Andreas Hillergren