Fader Brown (4:10)

Uke 26 NRK1 onsdag 25. juni kl 21.40

En kvinne er dømt til døden for å ha drept ektemannen sin. Hun trygler fader Brown om å redde henne fra galgen.

Fader Brown

Fader Brown (Mark Williams) og hans hjelper Sid (Alex Price) prøver å finne sannheten bak drapet på en grisefarmer.

Foto: Gary Moyes / BBC

Violet Fernsley forteller at ektemannen, grisefarmeren Ivan, var voldelig mot henne. Men hun blånekter overfor fader Brown for å ha drept ham. Hans mor og brødre hevder derimot at hun er den skyldige, og krever at hun må dø for ugjerningen.

Idet henrettelsen skal gjennomføres, erklærer Violet at hun er gravid. Det gir henne noen dagers utsettelse. Men er det nok tid for fader Brown til å finne den skyldige?

Om serien

BBC-serien om fader Brown er basert på G.K. Chestertons bøker. Fader Brown er en tvers igjennom god mann, og en skarpskodd detektiv.

I hver episode av serien løser den beskjedne katolske landsbypresten mysteriene på sin egen måte, med en god porsjon menneskekunnskap og intuisjon. Målet hans er ikke å fordele skyld og straff, men å frelse sjeler.

I «Fader Brown» fortelles historiene med humor, medfølelse og en god dose dramatikk. Landskapet der handlingen finner sted er erkebritisk, med gamle hus, hemmelige hager, markedsplasser og gamle togstasjoner, alt pakket inn i vakre, landlige omgivelser.