Et slag i ansiktet (1:8)

Uke 20 NRK2 torsdag 15. mai kl 21.30

Under en hagefest i et middelklassestrøk i Melbourne mister en mann tålmodigheten med et barn som han synes oppfører seg dårlig. I et øyeblikks sinne drar han til ungen i ansiktet. Hendelsen utløser en kjede av hendelser som splitter familier og venner for alltid.

Et slag i ansiktet

Alex (Harry Dimitriades, t.v.) er mannen som slår barnet til Rosie (Melissa George) i ansiktet. Ektefellene Hector (Jonathan LaPaglia) og Aisha (Sophie Okonedo, t.h.) havner på hver sin side i konflikten som oppstår.

Foto: DCD

«Et slag i ansiktet» (The Slap) er en australsk dramaserie som har fått mye oppmerksomhet og ros. Med utgangspunkt i én avgjørende hendelse fortelles historien om en gruppe mennesker som rykkes ut av tilværelsen.

Grillfest i hagen

Det hele starter når slekt og venner samles til grillfest for å feire Victor, som fyller 40 år. Stemningen er på topp, men snur brått når barnas lek tar litt av. Harry, fetteren til Hector, gir en ørefik til et barn som ikke er hans eget.

Rasende kontakter foreldrene til barnet politiet. De andre gjestene er sterkt uenige om hvor alvorlig hendelsen var. Når saken forfølges i retten, tvinges de til å velge side. Familiemedlemmer vitner mot hverandre. Overbevisninger og forhold settes på prøve – og hemmeligheter kommer for en dag.

Et slag i ansiktet

Hector (Jonathan LaPaglia) og ektefellen Aisha (Sophie Okonedo) holder hagefest på Victors 40-årsdag. Under festen får et av vennenes barn en ørefik. Som følge av hendelsen blir ekteskapet deres satt på en hard prøve. Bak står Anouk (Essie Davis), Aishas venninne, som også blir sterkt berørt av episoden.

Foto: DCD

Én hovedperson i hver episode

Hver av de åtte episodene tar utgangspunkt i hendelsen slik én enkelt av de involverte opplevde den. Disse hovedpersonene, fire menn og fire kvinner, får livet endret for alltid på grunn av ørefiken. Hendelsen påvirker også andre valg og deres forhold til sine nærmeste.

Et slag i ansiktet

På 40-årsdagen til Hector (Jonathan LaPaglia) skjer en episode som utløser en kjede av dramatiske hendelser.

Samtidig tar serien for seg spørsmål som engasjerer oss alle. Hvilken rett har vi til å legge oss opp i andres barneoppdragelse? Hvilke holdninger og handlinger skal vi kunne akseptere? Rasemotsetninger, sosiale klasser, seksualitet og likestilling mellom menn og kvinner er blant temaene.

Serien er basert på Christos Tsiolkas’ suksessroman med samme tittel. Boka har vunnet en rekke priser. Det har også tv-serien, deriblant den britiske BAFTA-prisen for beste internasjonale produksjon. Serien ble også nominert til Emmy for beste internasjonale drama i 2012.

Australsk dramaserie. Premiere! Under en grillfest fiker en mann til et barn som ikke er hans eget. Barnets foreldre blir så provosert at de tilkaller politiet, og familien og vennene føler de må velge side. I hver episode fortelles hendelsen slik den oppleves av dem som var tilstede. Serien er basert på bestselgeren med samme tittel. Med: Jonathan LaPaglia, Sophie Okonedo, Alex Dimitriades m.fl. (The Slap: Hector)