Informasjon fra NRK

Epleslang (1:4)

Uke 17/18 NRK TV 27. april kl. 06.00 og NRK1 1. mai kl 21.15

«Epleslang» er en tørrvittig komiserie om forholdet mellom kultursnobben Thomas og søsteren Ellen, som går på trygd.

Epleslang

Heidi Goldmann spiller rollen som Ellen.

Foto: Pravda / NRK

Thomas er en forlagsredaktør i 40-årene som tilsynelatende har alt på stell. Vi møter ham når han er ved et karrieremessig høydepunkt: Forlagets skjønnlitterære stjerne Edvard Archer nomineres til Nordisk Råds litteraturpris. Det er en stor begivenhet og en fjær i hatten til Thomas som redaktør. Samtidig blir Thomas' søster Ellen tatt for butikktyveri. Hun kontakter broren med en bønn om hjelp.

Epleslang

Thomas, spilt av Christian Skolmen, har foretatt en klassereise fra enkle kår på Oppsal til prestisjefylt jobb og villa på vestkanten.

Foto: Pravda/NRK

De har minimalt med kontakt, men nå trer hun inn i livet hans med fornyet tyngde. Ellen er Thomas' rake motsetning. Hun lever på trygd og har verken karriere eller villa. I Thomas' øyne er søsteren alt det han har forsøkt å komme seg vekk fra og fornekter ved sin bakgrunn.

Epleslang

Thomas (Christian Skolmen) har vanskelig for å innrømme for seg selv at han skammer seg over søsteren Ellen (Heidi Goldmann).

Foto: Pravda/NRK

«Epleslang» balanserer mellom drama og komedie og tar med et skrått fortellerblikk opp en skjør relasjon. Gjennom ett år ser vi hvordan Thomas og Ellen lever sine liv og søker etter å finne en måte å akseptere hverandre på.