Drømmen om Europa (3:4)

Uke 45 NRK1 søndag 9. november kl. 22:30


Rolf-Arne Kurthi får endelig en av guttene i Mineo til å fortelle, men historien han får høre, gjør sterkere inntrykk enn han var forberedt på.

Drømmen om Europa - Karoline Lynne

Karoline Lynne og hunden Dennis finner mange unge gutter som prøver å komme seg ulovlig over grensen.

Foto: NRK

Karoline Lynne gjør sitt første funn på kaia i Algeciras. Hun oppdager at taket på en trailer er litt ødelagt. Når de klatrer opp for å sjekke, finner de en ung migrant som har gjemt seg. Ettersom ukene går, finner Karoline og hunden Dennis mange unge gutter, noen er ikke mer enn 14-15 år gamle. Det er spesielt redselen i øynene deres som fester seg.

Sara Creta klarer ikke å legge fra seg opplevelsene fra Gorogou. Hun vil prøve å stoppe volden på grensene. Og hun vil kontakte familien til Clement, mannen som døde i Gorogou mens Sara var der.

Om serien:

Vi følger to norske politifolk, Rolf-Arne Kurthi og Karoline Lynne, på oppdrag ved Schengens mest utsatte yttergrenser.

"Drømmen om Europa" forteller om norske politifolk som hvert år reiser ut for å vokte Europas yttergrenser. Samtidig prøver tusenvis av migranter å krysse de samme grensene.

I tillegg til Rolf-Arne Kurthi og Karoline Lynne blir vi kjent med Sara Creta, som er en italiensk menneskerettighetsaktivist. Hun dokumenterer den brutale virkeligheten for dem som prøver å komme seg over høye gjerder inn til Europa. Den dramatiske situasjonen setter sterke følelser i sving på begge sider av grensa.

Serien går tett på menneskene som står midt i flyktningedramaet, samtidig som den setter fokus på den politiske debatten i EU. Den store flyktningstrømmen er i ferd med å utfordre det europeiske samarbeidet på en helt ny måte.