NRK Meny
Normal

Døden - ein serie om livet (3:5)

Uke 45 NRK1 søndag 9. november kl. 20.45

Til alle tider har mennesker og samfunn brukt kunst og kreativitet for å prøve å forstå og gi mening til døden. Forholdet mellom vår frykt og fasinasjon for døden har blitt framstilt av kunstnere, kommersielle aktører og samfunnsledere.

Døden - ein serie om livet

Per Ung døde 21. juni 2014 etter å ha vært syk i lengre tid. I denne episoden deler han sine tanker om døden og hvordan den påvirket hans arbeid.

Foto: Flimmer Film

I tredje episode av "Døden" ser vi nærmere på hvordan døden som tema i kunst og skapende uttrykk blir brukt som trøst, tussel, fornektelse, overtalelse og underholdning.

Det er mange grunner til at vi håndterer døden ved hjelp av kunst og kreativitet, og det er mange måter å gjøre dette på.

Om serien

Peter og datteren Tonje drar på oppdagelsesferd rundt i verden for å undersøke hvordan døden griper inn i livene våre. Serien tilnærmer seg døden med respekt, humor og nysgjerrighet. På sin vei møter de alle slags mennesker. Noen skal snart dø, noen er redde for døden, mens andre ler av den. Noen lever av døden, og andre blir inspirert av den.

Serien tar for seg den fysiske døden, livet etter døden, døden og kreativiteten, dødsmarkedet og den politiske døden.