Hopp til innhold

Døden - ein serie om livet (2:5)

Uke 44 NRK1 søndag 2. november 20.45
I møte med døden leter vi etter mening og håp. Kun noen få mennesker slår seg til ro med biologiske forklaringer. Men finnes det et liv etter døden?

Døden (2:5) DØDEN - EIN SERIE OM LIVET

Tonje (Emilie Ellefsen) reiser verden rundt sammen med faren sin Peter (André Ellefsen) for å se hvordan andre samfunn takler døden.

Foto: Flimmer Film / Flimmer Film

Helt fra neandertalarernes tid har det vært forestillinger og fortellinger om hva som skjer med oss etter vår død.

I denne episoden ser vi på hvordan vi ritualiserer døden, og hvordan ritualene viser hva vi tror skal hende etter vår død. På reisen rundt omkring i verden ser vi hvordan ulike samfunn takler døden. En tro på at døden ikke er slutten og at det finnes en høyere makt, ser ut til å være et grunnleggende behov hos oss mennesker.

Men finnes det et liv etter døden? Vi stiller dette spørsmålet til filosofer og forskere, og finner ut at det kun er to ting vi kan være helt sikre på: Vi skal alle dø en gang - og før vi dør, skal vi alle leve.

Om serien

Peter og datteren Tonje drar på oppdagelsesferd rundt i verden for å undersøke hvordan døden griper inn i livene våre. Serien tilnærmer seg døden med respekt, humor og nysgjerrighet. På sin vei møter de alle slags mennesker. Noen skal snart dø, noen er redde for døden, mens andre ler av den. Noen lever av døden, og andre blir inspirert av den.

Serien tar for seg den fysiske døden, livet etter døden, døden og kreativiteten, dødsmarkedet og den politiske døden.