Døde vitner (1:6)

Uke 4 NRK2 torsdag 22. januar kl 21.30

Graver har blitt skjendet, likene gravd opp og satt på utstilling omgitt av idylliske familiebilder og nye møbler. Slik starter den nye, franske krimserien "Døde vitner".

Thierry Lhermitte, Marie Dompnier, Døde Vitner, Les temoins

Thierry Lhermitte spiller side om side med Marie Dompnier i den nye, franske politiserien 'Døde vitner' som har premiere på NRK denne vinteren.

Foto: MFP/France 2

"Døde vitner" er en mørk og spektakulær politiserie i seks deler. Handlingen finner sted i Nord-Frankrike hvor vi møter den unge etterforskeren Sandra Winckler som leder en grufull politisak. Med seg får hun eks-politimann Paul Maisonneuve, en mann som kommer til å få større betydning for saken enn hun hadde turt å håpe på. Det skal snart vise seg at Sandra får svar på spørsmålene hun har ved å grave i Pauls fortid.

Thierry Lhermitte, Paul Maisonneuve. Døde vitner

Thierry Lhermitte spiller den pensjonerte politilegenden Paul Maisonneuve.

Foto: MFP/France 2

Hemmelighetsfull eks-politimann
Det groteske synet av oppstilte lik møter den unge politietterforskeren Sandra Winckler. Hun oppdager et bilde av Paul Maisonneuve, en nå pensjonert legende i det nord-franske politiet.

Når Maisonneuve blir informert, forstår han at han er en brikke i saken, og må bistå den unge etterforskeren i hennes jakt etter gjerningspersonen.

Sandra mistenker at Paul vet mer enn han gir uttrykk for, og hun må grave i hans fortid for å komme videre i etterforskningen.

For den ferske etterforskeren og eks-politimannen skal livet aldri bli det samme igjen...

Sandra Winckler, Marie Dompnier, Døde vitner, politi, drama

Sandra Winckler, spilt av Marie Dompnier, står overfor en vanskelig politisak.

Foto: MFP/France 2